Joan Francesc Mira: ‘Volem una nova RTVV, el retorn de TV3 i un finançament just’

El president d’Acció Cultural ha dit que “estarem atents perquè els nostres representants no s’adormen, posen fil a l’agulla i traduïsquen ja en fets tot aquest anhel que hui es concentra”
24 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Festa per la Cultura celebrada a la Plaça de Bous de València també ha servit per fer aplegar als nous governants un canvi ‘real’ i reivindicacions per a enfortir el poble valencià.

Entremig de les actuacions musicals, el president d’Acció Cultural del País Valencià Joan Francesc Mira s’ha adreçat als assistents per donar les gràcies a la gent que ha fet costat a ACPV “en temps molts durs de repressions i multes, i a aquells que s’han esforçat per fer possible el canvi al País Valencià”.

“Els temps canvien i l’aire es fa més bo de respirar, l’abril ens porta ganes de futur” ha dit Mira que ha remarcat que els valencians ja no volen “falsedats ni censura ni corrupció ni polítics podrits” .

El president d’ACPV ha remarcat que hi ha “un projecte de país millor: fer País Valencià”.

Mira ha afegit que això significa “un país amb respecte i dignitat, estima del territori i pel benestar de la gent així com “comprendre que llengua i cultura són elements fonamentals i integradors, part de la nostra substància”.

Amb tot, ha reclamat “fites concretes, palpables i exigibles” als nous governants, com una nova RTVV, el retorn de TV3, una llei d’igualtat lingüística i un finançament més just”.

“Estarem atents perquè els nostres representants no s’adormen, posen fil a l’agulla i traduïsquen ja en fets tots aquest anhel que hui es concentra”, ha dit Mira, per a concloure: “El nostre país ens reclama. Ha començat un temps nou i falta molta feina per fer. Visca el País Valencià”. 
next