Diari La Veu del País Valencià
Morera acusa el Consell de voler acabar amb els pobles de l’interior amb les retallades
RedactaVeu / Otos

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va visitar ahir la població d’Otos, on tots els veïns s’han mobilitzat per a protestar per la retallada de la Conselleria d’Educació, que elimina dos professors de l’escola pública i obliga a agrupar sis cursos en una classe.

Morera va oferir una audiència pública a veïns i veïnes, acompanyat per l’alcalde d’Otos, Emili Mira, i el portaveu comarcal de Compromís, Joan Gilabert. En la seua compareixença, el portaveu de Compromís va assegurar que la retallada que afecta l’escola pública d’Otos és perquè, en l’actualitat, “estem en fallida, s’han gastat uns diners que no teníem i ara ho paguem tots els ciutadans. Hem gastat de més en salvar els bancs i el forat que han fet l’anem a pagar entre tots. Això es paga reduint mestres de l’escoles, com ara està passant a Otos, cosa que és intolerable”.

En l’actualitat, el poble d’Otos porta 12 dies de lluita, amb pares i mares que es queden a dormir a l’aulari, en senyal de protesta. La primera nit mostraren la seua solidaritat els diputats Juan Ponce i Mireia Mollà, que es desplaçaren fins al municipi de la Vall d’Albaida.

Morera ha anunciat que des de Compromís han presentat i presentaran totes les iniciatives parlamentàries que calguen per a denunciar la greu retallada a Otos i demanar “una rectificació per part de la Generalitat, perquè si volem el progrés i que continue la vida als pobles valencians de l’interior, cal apostar pels serveis públics de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa