Diari La Veu del País Valencià
25 d’abril amb l’ACV Tirant lo Blanc: #Somiensagrada ser valencianes i valencians
RedactaVeu / València

Enguany, amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la UV, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Bloc d’Estudiants Agermanats, han plantejat una setmana d’activitats pel 25 d’abril que constarà de diverses parts “i tindrà com a finalitat principal difondre i posar en valor la nostra llengua, debatre sobre la nostra identitat i transmetre una imatge amable del nostre poble”.

A més, han creat un microweb des d’on es concentrarà tot el contingut que es publique a les xarxes amb l’etiqueta #somiensagrada. Es tracta de www.tirant.org/25abril/, on animen tothom a participar-hi explicant què és el que els agrada de ser valencians i valencianes per posar en valor la manera de viure i de ser del nostre poble.

Entre les activitats previstes per a aquest dilluns 25 d’abril figura la celebració, a les 19 hores, d’un debat al voltant de la identitat valenciana amb els autors del llibres Els valencians, des de quan som valencians? i El valencianisme enfront d’Espanya. Una anàlisi estratègica, Vicent Baydal i Amadeu Mezquida, i la presentació del projecte “#Somiensagrada ser valencians”, que tindrà lloc al saló de graus de la Facultat de Geografia i Història.

Per a dimarts 26 d’abril hi ha prevista una taula redona, “15 anys de l’AVL. Passat, present i futur de l’acadèmia”, amb Ramon Ferrer, president de l’AVL; Manuel Pérez Saldanya, qui finalitza el seu període com a acadèmic de l’ens, i Rafael Ramos, recent acadèmic, també al saló de graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Finalment, dijous 28, a les 21 hores, se celebrarà l’acte de presentació i projecció del vídeo “#Somiensagrada ser valencians” seguit d’un sopar a la Murta de Benimaclet.

Comparteix

Icona de pantalla completa