Diari La Veu del País Valencià
Enllaçats per la Llengua continua impulsant l’Espai de Comunicació en Català

RedactaVeu / València

La xarxa d’entitats d’Enllaçats per la Llengua està duent a terme diferents accions per diferents parts del domini lingüístic per al bastiment d’un Espai de Comunicació en Català des de l’octubre passat, quan es va impulsar un manifest signat per més de 150 entitats i un miler d’adhesions individuals, d’entre les quals trobem diverses persones significades del món dels mitjans, la cultura i la política.

Aquesta entitat ja s’ha reunit amb el Govern valencià per a reclamar la reobertura de RTVV i la reciprocitat de tots els canals en la nostra llengua, trobada que han valorat negativament. A pesar d’això, encara estan pendents les reunions amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Concentració a València. Foto: Enllaçats per la llengua.

Pròximament, representants d’Enllaçats es reuniran amb el Govern català i el balear, als quals demanaran també la creació d’un Consell Audiovisual de l’Espai de Comunicació en Català amb el consens del professor Josep Gifreu.

Cronologia de les accions

En desembre hi hagué una reunió plenària d’Enllaçats per la Llengua on s’acordà continuar la campanya per un Espai de Comunicació en Català, demanar reunions amb els diferents governs i es feu lectura pública del manifest a la plaça de Santa Clara durant la fira d’entitats. També van tindre lloc unes jornades a Palma per un Espai de Comunicació en Català organitzades pel sindicat STEI-Intersindical Illes Balears.

Concentració a Castelló. Foto: Enllaçats per la llengua.

Al març, en Fraga, en el marc de les Jornades per la dignificació lingüística organitzades pel Casal Jaume I, el Moviment Franjolí per la Llengua feu una lectura pública del manifest. A València, els representants d’aquesta entitat al País Valencià (Intersindical Valenciana, STEPV-iv, ACPV, Escola Valenciana, Ca Revolta i la PDaD) es van reunir amb el secretari de comunicació de la Generalitat Valenciana, on exposaren la necessitat de la reobertura immediata de RTVV i de connectar el senyal amb els canals de Catalunya i Illes Balears.

Concentració a Elx. Foto: Enllaçats per la llengua.

Finalment, l’abril ha estat protagonitzat per les concentracions del 22 d’abril a València, davant el Palau de la Generalitat, i a Elx, a la plaça de l’Ajuntament. A més, aquest mateix dia, a Barcelona, es va fer una lectura pública del manifest durant l’assemblea pública dels Amics de la Bressola. A l’Alguer hi hagué presència del manifest i cartell a la Festa de Sant Jordi. Per últim, a Palma, els representants de l’STEI-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català, en nom d’Enllaçats per la Llengua, demanaren una reunió amb el Govern balear per a demanar suport en la creació d’un Consell Audiovisual de l’Espai de Comunicació en Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa