Diari La Veu del País Valencià
Concentració de la PAH davant del Banc Popular
RedactaVeu / València

Aquest dilluns, les Plataformes d’Afectats per les Hipoteques (PAH) arreu del País Valencià han protagonitzat una concentració a les portes del Banc Popular. La protesta pacífica s’ha realitzat per a “recordar-li al Banc Popular o a qualsevol entitat financera que mentre existisca la PAH no anem a consentir que desnonen milers de famílies repartides per tot l’Estat estant nosaltres presents”.

Aquesta acció, expliquen, és una resposta “tant al Banc Popular com a les seues polítiques perquè no podem concebre que hi haja cases sense gent ni gent sense cases. Açò, més que un eslògan, és un dret humà a l’habitatge recollit en el nostre ordenament constitucional”.

Amb aquesta protesta, la PAH assegura que demostra al Banc Popular “que no tenim por, que la nostra força resideix en el col·lectiu, com ho demostra aquesta acció”, al temps que mostra “la nostra disconformitat davant dels desnonaments sense alternativa habitacional i les execucions hipotecàries” i, a més, la seua solidaritat amb la companya Loren Torres i la seua família de Riola, que ha sigut desnonada, i per a la qual sol·liciten lloguer social en el seu habitatge.

Reivindicacions de la PAH

La primera de les reivindicacions de la PAH és resoldre la situació de Loren Torres i la seua família, “afectada a través d’un sistema de negociació tant en les formes com en els continguts, evitant l’angoixa i desesperació tot el que siga humanament possible”, ja que, apunta, el Banc Popular “té la seua responsabilitat, per la qual cosa hem d’avançar en les negociacions, per a paralitzar l’execució processal pel penal i concedir-los un lloguer social en el seu habitatge vitalici amb pagaments assumibles pels afectats”.

En segon lloc, la PAH exigeix establir una via de negociació amb el Banc Popular en la qual “hi haja una persona d’aquesta entitat que empatitze amb els afectats i que vulga cercar solucions en comptes de bloquejar les negociacions tancant-se a tota proposta que realitzem per la nostra banda”.

Finalment, la PAH informa al Banc Popular i a totes les altres entitats “que tots els partits polítics i els alcaldes dels municipis de Riola, Polinyà i Sueca ens donen suport i expressen la nostra repulsa a una banca que desnona i tira la gent de les seues cases”. En aquest sentit, subratllen que sense la seua presència no seria possible visualitzar aquesta lluita, “que és una lluita de totes, perquè entenem que tothom té dret a viure dignament en aquesta societat sense ser expulsat d’ella”, per la qual cosa exigeix “solucions reals per a evitar el sofriment de milers de famílies afectades per les hipoteques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa