Diari La Veu del País Valencià
C’s reobri la batalla de València i li fa la competència al PP
RedactaVeu / ACN / València

El portaveu valencià de Ciudadanos, Fernando Giner, ha alertat aquest dimecres que el País Valencià viu en l’actualitat un procés d’implantació i creixement del nacionalisme similar al que va viure Catalunya als anys 80.

La formació taronja s’ha concentrat davant del Palau de la Generalitat Valenciana sota el lema ‘Per la defensa de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’autonomia’, concentració que ha comptat amb el suport de la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, al costat del portaveu balear Xavier Pericay i la portaveu a l’Aragó, Susana Gaspar. Durant el seu discurs, Giner ha assenyalat que València necessitava un acte com aquest “per dir-li al nacionalisme que no pot seguir per aquest camí”. En la seua opinió, “cal recuperar el que és ser valencians” i “ofrenar noves glòries a Espanya per a una Espanya més valenciana i no una València menys espanyola”.

Giner ha criticat que la Diputació de València haja cedit la plaça de bous per a fer actes que van “contra la Constitució i l’estatut valencià”, en referència als actes organitzats per Acció Cultural del País Valencià. El portaveu valencià ha reclamat així mateix al conseller d’Educació valencià, Vicent Marzà, “que el procés d’immersió lingüística comprenga que els nostres fills necessiten el castellà i l’anglès per a viure”.

La líder a Catalunya, Inés Arrimadas, ha clos l’acte criticant les propostes basades en enfrontar territoris, “que ens fan escollir entre identitats i banderes”. Arrimadas ha reivindicat un Estat Espanyol “divers i plural” i ha remarcat que ella és andalusa de pares salmantins i que va decidir viure a Catalunya.

La portaveu de C’s al Parlament , Inés Arrimadas, al costat del portaveu valencià Fernando Giner (a la seva esquerra) i el balear Xavier Percay (a la dreta) durant la concentració.

Arrimadas ha assenyalat que l’enfrontament és un error i ha defensat que no cal ser nacionalista per a defensar els interessos de la terra. “Jo defense els interessos dels catalans, però no m’enfronte a la resta d’espanyols”, ha dit.

La portaveu de C’s al Parlament ha indicat que el seu partit és garantia de convivència, igualtat de drets i deures a tots els territoris i que, per això, calen normes de convivència com la Constitució espanyola i l’Estatut.

“Si hui defensem la Constitució i l’Estatut és perquè defensem els principis que s’hi recullen”, ha dit Arrimadas, que ha afegit que es tracta del millor marc de convivència. Tot i això, la portaveu catalana ha indicat que no s’ha de tindre por a reformar-la, però ha advertit que “una cosa és reformar i altra trepitjar i trencar perquè qui trepitja o trenca està trepitjant els principis que garanteixen drets i llibertats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa