La Veu a la taula redona de la setmana cultural de l'Espai País Valencià

L'acte tindrà lloc hui a les 19.30 a la casa València de Barcelona
28 abril 2016 01:00h

RedactaVeu / Barcelona.

Amb el nom 'L'espai comunicatiu en català al País Valencià', l'Espai País Valencià organitza una Taula Redona en què participaran Vicent Mifsud, extreballador de RTVV i membre del Comitè d'empresa de RTVV, el sociòleg i periodista Francesc Viadel, l'assessor lingüístic Juli Jordà, la lingüista Carla Gonzàlez i el periodista Vicent Canet. L'acte serà moderat per Eduard Ferrando, del Departament de Llengua de La Veu del País Valencià.

Es tracta de fer una anàlisi sobre la situació del català en l'espai comunicatiu valencià i parlar sobre les conseqûències que la manca de mitjans audiovisuals públics estan tenint ara per ara en la societat valenciana.

Vicent Mifsud parlarà sobre el retard en la recuperació de RTVV, incloent les causes legals i polítiques, i les conseqûències que això està tenint en la configuració d'un espai comunicatiu en la nostra llengua, així com també del retard en la recuperació de TV3. Carla Gonzàlez tractarà el tema de la necessitat que hi haja  uns mitjans de comunicació en valencià per vehicular la llengua estàndard i perquè el procés de normalització lingüística reïsca. Francesc Viadel farà una anàlisi de les dificultats empresarials que es produeixen per aquesta absència i també Juli Jordà tractarà el tema dels professionals de la llengua i de la necessitat d'omplir eixe buit dins dels mitjans valencians.

Finalment, s'obrirà un torn per a debatre un tema que esdevé cabdal per al futur comunicatiu del País Valencià i també de la mateixa llengua.

 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next