El 1r equip íntegrament femení de la història del motociclisme mundial s'alia amb la UPV

La Universitat Politècnica de València signa amb Champi Herreros un conveni de col·laboració per afavorir la presència femenina en l'alta competició
1 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i l'excampió del món de motociclisme Manuel Champi Herreros han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu afavorir la incorporació de les dones al món de l'alta competició.

Herreros, director del Champi Team -que competeix en el campionat d'Espanya (Moto 2)- va crear el 2014 el Champi Team Women Racing, l'equip directiu esportiu i tècnic del qual està compost íntegrament per dones.

Enginyeres mecàniques, elèctriques o de telecomunicacions

Amb la finalitat de promoure la incorporació femenina al món de l'alta competició (enginyeres mecàniques, elèctriques o de telecomunicacions, professionals de la comunicació, la gestió empresarial, etc.), l'excampió del món de 80 cc ha volgut comptar amb el suport de la UPV, les seues escoles i facultats, i, especialment, amb els grups d'estudiants que ja participen en proves internacionals universitàries del motor: EPSA MotoSport, Smash Raliy Team UPV, Fórmula Student UPV, IDF Eco-Marathon, Eco Custom i Motor UPV.

D'aquesta manera, a través del present conveni, es pretén potenciar el talent i les capacitats de les dones en tot tipus d'activitats relacionades amb les motos, a més de conscienciar la societat sobre la igualtat d'oportunitats i de reconeixements gràcies a la visibilitat que atorga l'alta competició.

El primer equip exclusivament femení de la història

Durant l'acte oficial de signatura, Herreros ha assenyalat que "a poc a poc, veiem que les dones es van involucrant cada vegada més en aquest esport. De fet, hi ha estudis que assenyalen que el 34% del públic assistent als circuits és femení".

"No en va", ha prosseguit l'expilot manxec, "el 2013, només el 7% dels usuaris de motocicletes eren dones. Un any després, ja eren el doble. S'estan generant noves tendències i nosaltres volem col·laborar a aquest canvi. Per això està sent un repte pioner i innovador engegar el primer equip íntegrament femení en la història del motociclisme mundial".

Accions formatives, intercanvi d'experts i realització de pràctiques

Justament a la recerca d'aquest objectiu, per a continuar sumant aficionades al motociclisme, el conveni es concretarà en la promoció de diverses accions, tant formatives com de recerca científica i desenvolupament tecnològic, així com també en l'intercanvi d'experts i la realització de pràctiques.

La Veu del País Valencià
next