Diari La Veu del País Valencià
Castellers of London s’estrenen en la seua gran diada per Sant Jordi

RedactaVeu / Londres.

Després de passar l’hivern assajant, els Castellers of London van afrontar la seua primera gran diada, la de Sant Jordi, amb una gran participació i assolint els objectius marcats per aquest inici de temporada.

Com ja és tradició en els darrers 5 anys a la capital britànica, en el dia del patró de Catalunya i d’Anglaterra, la Delegació de la Generalitat organitza un esdeveniment a l’històric i conegut mercat de Borough Market, al districte d’Southwark. Entre moltes activitats tradicionals, tant angleses com catalanes, els Castellers of London van actuar en la que tenien marcada com la primera gran cita de l’any.

Després del Nadal van començar els assajos i en març van realitzar una xicoteta actuació que els va servir per preparar aquesta diada. Els objectius dels de la camisa vermella en Sant Jordi era afermar els castells bàsics de 5: la torre, el tres de 5 i el quatre de 5; els quals van complir amb solvència. Per finalitzar la seua actuació van executar un pilar de 4. Tot això davant un nombrós i entregat públic que va gaudir de l’actuació.

Pilar de 4. Foto: Castellers of London.

Cal mencionar també la col·laboració d’un grup de Xiquets de Copenhagen, que es va desplaçar a Londres per celebrar la diada de Sant Jordi amb els Castellers of London, establint així llaços de col·laboració entre aquestes dues colles a l’estranger amb circumstàncies tan similars.

Torre de 5. Foto: Castellers of London.

Segons explica aquesta colla londinenca al seu comunicat l’entrega i la resposta del públic, en la que ha sigut la millor diada dels Castellers of London fins ara, dóna molta energia i ganes de millorar el seu treball a aquesta colla (tot just fundada el 2015) de cara les nombroses actuacions programades per aquest any.

L’apadrinament per a seguir creixent

Polca. Foto: Castellers of London

Uns dels passos recomanats per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya a qualsevol colla novella és l’apadrinament per part de colles ja establertes, i que aquestes els donen suport en diferents aspectes en els seus inicis. Aquest acte es va formalitzar durant l’assemblea celebrada el passat 20 de març al local d’assaig dels londinencs al nord de la ciutat ( St. Thomas the Apostle Church a Arsenal). Així doncs, els padrins són els Castellers Sant Cugat, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Comparteix

Icona de pantalla completa