Iniciativa aposta perquè Compromís s’integre en una coalició d’esquerres

Els membres de l’executiva consideren que la situació d’emergència obliga a realitzar “els màxims esforços possibles per fer fora el govern de dretes”
29 abril 2016 01:00h

ACN / València.
 
L’executiva d’Iniciativa del Poble Valencià ha valorat aquest dijous la situació política i la imminent convocatòria d’eleccions al Congrés. Els membres de l’executiva han felicitat els representants de Compromís al parlament espanyol per haver liderat fins l’últim moment l’intent d’aconseguir un pacte de govern d’esquerres, segons que ha informat Iniciativa a través d’una nota de premsa.
 
De cara als nous comicis l’executiva destaca que el repte és aconseguir que els més de 6 milions de votants que representen les forces que apostaven per un govern d’esquerres obtinguen la màxima representació possible. Per aquest motiu, assenyala que tenint en compte el repartiment d’escons de la llei electoral, aposta per aconseguir conformar una única oferta electoral i indica que aquesta hauria de ser la línia a seguir per Compromís a les tres circumscripcions valencianes.
 
En opinió de l’executiva, l’actual “situació d’emergència” obliga “a realitzar els màxims esforços possibles per fer fora el govern de dretes que està imposant un model que beneficia els que més tenen mentre retallen drets de la majoria de la població”.
 
Al respecte, han afegit que el País Valencià necessita de manera urgent un govern espanyol “que deixe de boicotejar les polítiques per a les persones que està impulsant el govern del Botànic”, i que per fi establisca “un finançament just per al nostre territori, que reconega a través del deute històric el maltractament patit des de fa anys i comence a realitzar les inversions territorialitzades que ens corresponen pel nostre nivell de població”.

L’executiva d’Iniciativa ha aprovat la celebració d’una Mesa Nacional de la formació ecosocialista el pròxim dissabte 7 de maig a la localitat d’Otos (la Vall d’Albaida) per iniciar els treballs de cara a la convocatòria dels nous comicis.

Els membres de l’executiva han felicitat els representants de Compromís al parlament espanyol per haver liderat fins l’últim moment l’intent d’aconseguir un pacte de govern d’esquerres.
 
 
next