Diari La Veu del País Valencià
València s’oposa a la utilització de la fractura hidràulica
RedactaVeu / València

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha explicat que la Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de València ha aprovat una moció en la qual manifesta la seua oposició a la utilització de la pràctica de la fractura hidràulica o ‘fracking’, així com també ha reiterat la seua aposta decidida pel foment de les energies alternatives, és a dir, de les tecnologies netes per a l’obtenció d’energia, per mitjà de fonts d’origen renovable.

Soriano havia defensat una moció en la qual sol·licitava la declaració de València com a municipi en contra de la pràctica de la fractura hidràulica, coneguda com ‘fracking’. En la mateixa moció Compromís defensava que “València s’opose a qualsevol petició d’aquest tipus, tant en el seu municipi o en qualsevol altre que aquest ajuntament considere pot afectar tant directament com indirectament els seus recursos naturals, així com els seus interessos”.

La regidora de Compromís ha explicat que l’equip de govern ha presentat una moció transaccional que a grans trets proposava el mateix que la moció de Compromís i, finalment, s’ha aprovat per unanimitat, perquè “es tracta de manifestar un posicionament unànime i contundent contra aquesta pràctica, molt agressiva amb el medi ambient. En molts països europeus han aplicat moratòries i fins i tot han prohibit aquesta pràctica. A l’Estat espanyol s’havien posicionat, fins hui, en contra diputacions com les de Valladolid o Soria, comunitats autònomes com Cantàbria i desenes de municipis. Ara ja podem dir que València és un municipi que s’oposa a la utilització de la fractura hidràulicaʺ.

Soriano ha recordat que el ‘fracking’ “afecta de manera directa la salut i la vida de les persones, però també posa en risc i perill tant els sectors productius tradicionals de les comarques afectades, com qualsevol altra iniciativa que compatibilitze l’explotació dels recursos naturals amb el desenvolupament rural sostenible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa