Diari La Veu del País Valencià
Barcelona proposa dedicar un espai públic a la memòria de Guillem Agulló
L. Part / ACN / València / Barcelona

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat unànimement honorar la figura de Guillem Agulló i proposar un espai de la ciutat en la seua memòria.

El consistori vol refermar així el seu compromís amb la lluita contra els delictes d’”odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia”.

En una declaració institucional avalada per tots els grups, i presentada per ERC, l’Ajuntament ha reconegut la lluita “incansable” duta a terme per la família del jove valencià assassinat l’any 1993 a mans d’un grup de joves neonazis per mantenir viva la memòria del seu fill. A més, s’ha acordat fer arribar aquesta declaració a la família, a les Corts Valencianes i a la Generalitat de Catalunya.

El passat 14 d’abril, també en una declaració institucional, les Corts Valencianes van animar el poble valencià a recordar la memòria de Guillem Agulló i de totes les víctimes de l’odi, i es van comprometre a lliurar un premi cada mes d’abril a persones i iniciatives destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi.

Guillem Agulló: “Em sembla curiós que Barcelona faça el reconeixement i València tinga problemes”

En una entrevista publicada per Vilaweb, el pare del jove assassinat, Guillem Agulló, valora la decisió de l’Ajuntament de Barcelona —també presa el dijous a Molins de Rei— de dedicar un espai públic al seu fill. Així, diu: “Ens sembla important. Segurament, açò parteix del reconeixement de les Corts Valencianes. Com que al País Valencià ha canviat el signe del govern, es comença a reconèixer la memòria de Guillem, el meu fill, després de tants anys de patiment de la família, ho vam passar vertaderament malament”.

A la pregunta de si seria el torn ara de València de fer el reconeixement, Agulló respon: “A mi em resulta curiós que l’Ajuntament de Barcelona ho faça i el de València, que té d’alcalde un amic meu, tinga més problemes per a poder-ho fer. Però tot depèn de la valentia, la decisió, les ganes o la conveniència de fer-ho ara, més tard o mai. No ho sé. No ho sé. De tota manera, el rellotge corre en contra d’aquell que no ho decidisca ara quan ja ho ha fet el Parlament valencià i l’Ajuntament de Barcelona, així com altres ajuntaments com ara Burjassot, Arbúcies i Vic, entre d’altres, que han estat pioners en fer aquests reconeixements”.

Foto: CUP Sallent.

Text de la Declaració institucional

Declaració institucional per honorar la figura de Guillem Agulló pel seu compromís en al lluita contra els delictes d’odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia: L’Ajuntament de Barcelona mostra la voluntat d’honorar Guillem Agulló, assassinat per un grup de joves d’ideologia neonazi el 1993, i referma el seu compromís en la lluita contra els delictes d’odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia, elevant a la ponència de nomenclàtor la proposta de dedicar-li un espai públic de la ciutat, en reconeixement de la lluita incansalbe duta aterme per la família per mantenir viva la seva memòria.

Comparteix

Icona de pantalla completa