La Unió de Periodistes celebra la 35 edició dels Premis Llibertat d'Expressió

L’acte de lliurament dels Premis se celebrarà el dimarts 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a les 12h, al paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Centre La Nau, 2 de València)
2 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Aquest dimarts es farà entrega dels Premis Llibertat d'Expressió 2016. Concretament, la Unió de Periodistes Valencians celebrarà, amb aquesta, la 35a edició d'aquests guardons. Enguany, aquesta entitat, tal com explica al seu comunicat, distingirà amb aquest reconeixement la TV pública de Polònia per la dimissió en bloc de la seua direcció davant el control i manipulació de la nova llei de mitjans del govern ultraconservador de J. Kaczynski. En representació de tots els companys, recolliran el premi Katarzyna Janowska, directora de la secció de Cultura a la TVP i Karolina Lewicka, presentadora i reportera de la TVP, acomiadada després de fer-li una entrevista al viceprimer ministre de Cultura.

També rebrà aquest premi l’interventor municipal Fernando Urruticoechea per la seua valenta i incansable lluita per denunciar la corrupció a tots els ajuntaments on ha treballat. “Una lluita dura que ha pagat molt cara”, segons la Unió de Periodistes Valencians. Urruticoechea fa més de 28 anys que treballa com a interventor d’ajuntaments. Ha passat per Galdakao, Ermua, Leganés, Castro Urdiales, Crevillent i Oriola. S’ha convertit en un dels funcionaris espanyols que més casos de corrupció ha destapat. Les seues denúncies han aconseguit inhabilitar dos alcaldes i obrir investigació contra altres 6 alcaldies. “Volem premiar aquesta tasca compromesa i denunciar la desprotecció amb què es troben aquests treballadors públics que intenten fer la seua feina denunciant les irregularitats de l’administració i que, a canvi, només reben pressions, assetjament i solitud”, ha explicat aquesta entitat.

La Unió de Periodistes Valencians és l’organització professional que aplega i representa els informadors valencians davant la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i la Federació Internacional de Premsa (FIP) i que organitza des de 1981 aquesta convocatòria que reconeix a professionals i organitzacions que s’han distingit per la seua defensa de la llibertat expressió.

L’acte compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la U.V.

La Veu del País Valencià
 
next