Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Valencià de Cultura celebra la primera assemblea del Circuit en cinc anys
RedactaVeu / València

Aquest dilluns s’ha celebrat, al Gran Teatre d’Alzira, una reunió assemblea del Circuit Cultural, que depèn de l’Institut Valencià de la Cultura, a fi de reprendre de bell nou les reunions periòdiques que es van interrompre dràsticament l’any 2010. L’anterior assemblea del Circuit data del 16 de desembre de 2009.

En la seua intervenció, l’alcalde d’Alzira ha assenyalat que “la reunió és la mostra palpable que s’inicia una nova etapa per a la cultura valenciana i la demostració que la cultura en valencià té futur”.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el desenvolupament de l’eix de la territorialització impulsat al Pla Estratègic Cultural “Fes Cultura”. El secretari autonòmic, Albert Girona, ha dit que “és un plaer estar ací, perquè les coses estan canviant i perquè el Circuit serà la columna vertebral” de la gestió cultural del País Valencià, ja que és “prioritari” per a aquest Govern que la cultura “arribe a tots els ciutadans”.

Ha mostrat “l’agraïment per la persistència i el treball dels programadors durant uns últims anys plens de dificultats”. També ha incidit en “la necessitat d’optimitzar els recursos i el personal amb què comptem i el desig que la cultura vaja més enllà de l’àrea metropolitana de València i els grans contenidors”.

Més activitats amb el mateix pressupost

El Circuit, amb aquesta manera de finançar conjuntament les activitats culturals, afavorirà la contractació d’espectacles de major format i qualitat i multiplicarà el nombre de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost.

No es tracta, per tant, d’un projecte puntual perquè els convenis de cogestió que es firmen com a conveni marc amb els ajuntaments tinguen una validesa plurianual. El Circuit Cultural és un projecte a mitjà termini al qual poden anar adherint-se diferents municipis en funció de les seues possibilitats i necessitats. Els ajuntaments tindran l’opció de d’acollir-se anualment a les modalitats que desitgen, assumint els compromisos que comporta cada modalitat.

L’Institut València de la Cultura destinarà en l’exercici de 2016 una quantitat de 900.000 euros per al Circuit Cultural.

En aquesta primera reunió, s’han abordat, entre altres punts, les accions per a reforçar la presència de gestors culturals en les fires valencianes d’arts escèniques, música i audiovisual i la creació d’un grup de treball per a preparar una proposta denominada “Normes d’Elx 2.0” per a l’any 2017 i successius.

Comparteix

Icona de pantalla completa