Diari La Veu del País Valencià
Les Corts editen un nou ‘Mapa de les comarques de la Comunitat Valenciana’
RedactaVeu / València

El president de les Corts, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han presentat aquest matí al Palau dels Borja el mapa comarcal valencià, en una edició realitzada per les Corts i que serà el que regalarà el parlament als centres escolars que van de visita.

El president de les Corts ha assegurat que es tracta de la presentació “d’un document divulgatiu molt interessant i històric. Interessant, perquè les comarques tornen a ser actualitat i perquè en les comarques sí que es creuen la realitat comarcal, que és una realitat social vertebradora, pròxima i que enforteix els lligams amb la nostra identitat”.

Morera ha donat les gràcies a l’Institut Cartogràfic Valencià “pel treball i l’interès i, com no, a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per la seua col·laboració”. Seguidament, el president de les Corts ha ressaltat que “el document que tenim hui ací, que presentem, té una importància capital. Després de la creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, és el primer mapa que s’edita amb els topònims dels pobles i de les comarques adaptats a la normativa oficial valenciana. També, s’ha fet un pas endavant acadèmic molt important, a l’incloure la traducció al valencià d’aquells topònims que són en castellà i de zones castellanoparlants”.

El president del parlament ha assegurat que el Mapa de les Comarques Valencianes “és un clar exemple de com poden treballar conjuntament tres institucions orgulloses de ser valencianes i d’estar al servei de les valencianes i els valencians. La participació de les Corts és perquè volem fer un regal als escolars que ens visiten al llarg de l’any i què millor que siga un regal educatiu i divulgatiu, un regal que els done a conèixer el seu territori, la seua distribució i la seua llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa