César Sánchez, alcalde de Calp, ‘s’assigna a dit 2 milions d’euros per al seu poble’

L’oposició signa unida una esmena a la totalitat a la proposta d’assignació a dit de dos milions d’euros per a competències impròpies a Calp
3 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / Alacant.
 
L’esmena a la totalitat condemna “la marginació en la inversió del govern de Mariano Rajoy a la província i exigeix que qualsevol inversió en l’N-332 o N340 estiga avalada per un informe tècnic on estiguen presents tots els punts conflictius en el seu pas pels pobles d’Alacant, i no només en el del seu president”.
 
Destaca Fullana, que “César Sánchez ha comés un error molt greu enrocant-se en una subvenció a dit que representa una falta de respecte a la resta de pobles, simplement li demanem que recapacite i que elaborem un informe tècnic complet de tots els pobles per on passen aquestes carreteres i decidim en conseqüència”.
 
L’esmena signada pels portaveus de Compromís, PSPV, C’s i EU vol “posar llum” sobre allò que es considera un “ús partidista del fons públics que afecta Calp, la localitat que governa el president de la Diputació d’Alacant César Sánchez i que “pot rebre la inversió més alta del que estem de legislatura sense cap motivació tècnica”. La iniciativa presentada busca la “paralització del conveni pel qual Calp rebria més de dos milions d’euros fins que es facen públics els informes de carreteres que són competència de la institució provincial i que haurien de determinar si calen altres inversions abans de fer una despesa en una infraestructura que hauria de pagar l’Estat”.

 
El grup de Compromís a la Diputació d’Alacant havia tret el fet la setmana passada, després de l’intent del Partit Popular d’aprovar-lo urgentment, “sense criteris tècnics i enviant un document només quatre hores abans de la comissió informativa”, expliquen.
 
La moció presentada inclou l’exigència al Govern espanyol perquè faça una modificació pressupostària enguany que tinga en compte la inversió a Calp. En cas que l’Estat persistisca en el seu infrafinançament, la Diputació elaborarà un mapa de prioritats en inversió en l’N-332 en el seu pas per tots els municipis i demanarà un calendari d’actuacions.
 
Dins de l’acord, s’inclouen també dos declaracions institucionals: una condemna de la ja tradicional manca d’inversió estatal  i la reiteració de la voluntat d’objectivar les subvencions segons els criteris tècnics concrets i compartits. S’ha informat el president que “si persistia en no retirar i renegociar la proposta amb criteris tècnics, l’oposició optaria per actuar en bloc reclamant una visió més democràtica de l’assumpte”.
 
“Fa una setmana Compromís i la resta de forces vam demostrar en l’aprovació de la inversió sostenible que quan hi ha criteris democràtics i tècnics tots sumem, però això no vol dir que després tornarem a les velles formes de repartir la inversió pública”. A més, Fullana ha remarcat que “tot això no passaria si el govern de Mariano Rajoy no hagués marginat greument en la inversió en els pobles d’Alacant, és l’herència que ens deixa un govern que ens ha deixat de banda”.


 
next