Diari La Veu del País Valencià
El FAP vol ‘dinamitzar’ Patraix amb el I Festival Urbà Multidisciplinar
RedactaVeu / València

Els propers dies 20, 21 I 22 de maig tindran lloc les activitats del Festival Urbà Multidisciplinar, organitzat per la Factoria d’Arts Patraix (Fap) amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del districte. Hi col·laboren també Pollos Planes, AVIP (Associació d’Il·lustradors de València), Cervezas Alhambra, Consum i Caixa Popular.

L’objectiu, segons expliquen és “fomentar la trobada entre artistes de totes les disciplines tant consolidats com emergents, donant suport al seu creixement i evolució dins del nostre barri”. A més “volem dinamitzar mitjançant l’art, la vida del barri de Patraix, revitalitzant la convivència i la integració”.

Davant el repte, del 20 al 22 de maig els carrers, locals i comerços del barri es convertiran en tallers, exposicions, teatres i espais per a la dansa, llocs de trobada per a reflexionar sobre l’entorn. A més, les jornades també inclouen un programa de tallers infantils i familiars on “es tractarà de recuperar els carrers com a espai de joc i aprenentatge lúdic”.

En aquesta primera edició, el tema sobre el qual giren les representacions artístiques és el Medi Ambient: “Consum responsable i Educació Ambiental. Com puc contribuir a fer el meu barri sostenible?”, i per això, aposten per “treballar, des d’ un punt de vista social, la importància i benefici de comprar en els nostres comerços”. De fet, afegeixen, “comptem amb la participació de molts locals comercials que participaran oferint diferents activitats culturals”.

Per a donar a conèixer el programa del Festival Urbà Multidisciplinar de Patraix faran una festa de presentació que tindrà lloc el dia 7 de maig a les 19h al local de vins Enòpata on es podrà gaudir, a més dels vins, de l’actuació de SINPIEDAD, versió acústica i adaptada per a l’ocasió de SINPERDON, grup que des de Sant Marcel·lí i Patraix està 15 anys rellegint la història del rock.

Comparteix

Icona de pantalla completa