Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos possibilita que César Sánchez finalment s’assigne a dit 2M€ per a Calp

RedactaVeu / Elx.

El passat dimarts la Veu explicava com la intenció de César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant, era assignar a dit 2 milions d’euros per a Calp, municipi de Sánchez, però l’oposició havia acordat signar unida una esmena a la totalitat a la proposta. Aquesta, per tant, estava avalada pels grups de Compromís, PSPV, C’s i EUPV, però finalment Ciudadanos ha facilitat que Sánchez acabara aconseguint aquest parell de milions per al seu municipi.

Per això, Compromís per Elx denuncia que la Diputació d’Alacant haja aprovat aquesta subvenció de 2 milions d’euros destinada a Calp, ajuda que segons la coalició ha explicat en un comunicat, s’ha assignat sense presentar cap informe a la comissió. Es tracta de les subvencions que atorga la Diputació a municipis, línies de finançament en les quals Elx ha estat marginada.

Per a la formació nacionalista, la cosa més estranya és la posició de Ciudadanos que ha possibilitat aquesta ajuda amb el seu sí, després d’haver subscrit una moció conjunta amb l’oposició en contra d’aquesta assignació “desorbitada” per a millorar els accessos de Calp per l’N-332.

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, es pregunta “què ha passat perquè C’s canvie de posició radicalment. Compromís considera vergonyosa aquesta maniobra per a beneficiar, en aquest cas, les poblacions del president de la Diputació i el seu cap de gabinet, Calp i Benissa. És incomprensible la facilitat que ha tingut Calp per aconseguir 2 milions d’euros de les línies de subvenció i la marginació a què s’ha sotmés Elx”.

Ha assenyalat Mollà que, “dels vint punts negres que existeixen en les carreteres de la província d’Alacant, cap es troba a Calp. Des de Compromís ens preguntem per què tantes facilitats per assignar aquesta ajuda i en canvi les línies de subvenció per a Elx foren tan baixes”.

Dotze vegades més que qualsevol municipi

La coalició a més explica al comunicat que des de setembre, la Diputació d’Alacant ha atorgat a Calp 3.200.000 euros, dotze vegades més que qualsevol municipi de les mateixes característiques.

“Elx es queda en una posició desfavorable en aquestes línies de subvenció, i des de Compromís no entenem quins han sigut els criteris d’assignació perquè Calp siga tan beneficiada, fet que considerem un tracte privilegiat a la localitat natal del president de la Diputació i en conseqüència la discriminació a municipis com el nostre. Els il·licitans i les il·licitanes no es mereixen aquest tracte discriminatori de l’òrgan provincial”, ha conclòs Mollà.

Comparteix

Icona de pantalla completa