Diari La Veu del País Valencià
Adjudicades 3.711 places definitives per al curs que ve en Secundària i altres cossos

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet pública hui la resolució per la qual s’aprova l’adjudicació definitiva de destinacions per a funcionaris docents dels cossos de catedràtics i professors d’Ensenyament Secundari, de Formació Professional, d’escoles oficials d’idiomes, de música i arts escèniques i d’arts plàstiques i disseny.

En aquest procediment participen tant aquells funcionaris docents que volen canviar el seu centre de destinació definitiva, com aquells que, sent funcionaris de carrera, encara no han aconseguit mai una plaça definitiva. A més, també opten a la seua primera plaça definitiva els docents que, una vegada aprovades les oposicions, han superat la fase de pràctiques, així com els funcionaris reingressats i aquells que han vist la seua plaça suprimida.

Tal com s’havia anunciat, amb la publicació de la resolució d’adjudicació de Secundària i altres cossos, es tanca el concurs de trasllats més ampli dels últims anys, en el qual el 69,12 % dels participants que el sol·licitaven han obtingut una plaça.

Per fer-se una idea de la dimensió d’aquest procés cal recordar que aquest percentatge va ser d’un 13,07% al curs 2014-2015, i d’un 15,87% el curs anterior, la qual cosa suposa quintuplicar les places adjudicades.

S’acaba amb la provisionalitat

L’aspecte més destacat del concurs d’enguany és que s’ha atorgat una plaça definitiva als 1.580 docents provisionals i la major part de pràctiques. D’aquesta manera, es contribueix a l’estabilitat de les plantilles docents i s’acaba amb una provisionalitat que en algunes especialitats arribava a períodes propers als 10 anys.

Entre aquests docents, el col·lectiu més nombrós és el de professorat en expectativa de destinació que encara no havien tingut mai la seua primera plaça definitiva, en total 1.385. En aquest cas i per primera vegada, la totalitat dels docents han estat adjudicats, de manera que s’acaba amb la situació de provisionalitat en què es trobaven, en ocasions, durant anys. A més, s’han adjudicat 2.018 places més de docents que ja tenien plaça definitiva, però que l’han volguda canviar.

En segon lloc se situen els 205 docents que han superat la fase de pràctiques i que accediran directament a una adjudicació definitiva per primera vegada en tots els cossos.

Finalment, també s’ha adjudicat plaça a docents que es trobaven en altres situacions, com ara els que procedien de places suprimides o estaven en situació de reingrés.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que “tot i que les places existien, durant anys aquestos docents han estat rodant de centre en centre per tot el territori. Amb aquesta mesura, conjuntament amb les 1.150 noves places d’oposicions, estem millorant un aspecte fonamental de la qualitat educativa, com és la consolidació de les plantilles, que ajudarà a donar continuïtat als projectes educatius i a implicar els docents en el centre i el seu entorn”.

Comparteix

Icona de pantalla completa