Diari La Veu del País Valencià
Jorge Bellver, l’adalil de l’anticatalanisme

Eduard Ferrando / València.

Les xarxes socials són un bon indicador per a mesurar la posició política d’alguns dels representants elegits democràticament. Jorge Bellver, cèlebre autor de frases com: “És incompatible defensar les senyes valencianes i parlar català”, i gran defensor de les famoses Senyes d’Identitat que enaltien entitats amb cap valor científic com la RACV o Lo Rat Penat (de qui demana constantment l’homologació dels seus títols de ‘valencià), és un actiu a la xarxa social Twitter reivindicant que torne la Llei de Senyes d’Identitat, ja derogada, i piulant i repiulant tot allò que sone a català.

De fet, ens hem fixat en el seu perfil només des del darrer 14 d’abril, i hem pogut comptabilitzar fins a 20 mencions anticatalanistes entre tuits i retuits, això sí, només tres dels 11 tuits estan escrit en, per dir-ho d’alguna forma, la nostra llengua, perquè el lèxic que allà es representa no està reconegut per cap normativa seriosa.

Entre tot aquest reguitzell de mostres del seu amor a la terra i odi cap a tot allò que sone a català, volem destacar alguns xicotets tastets:

Mamprenem el mateix dia 14: Bellver, indignat davant la convocatòria de la manifestació i la Festa per la Cultura del dia 23 escriu en llengua castellana: “El secesionismo catalán se expande a Valencia ante la inacción de Ximo Puig i el regocijo de Compromís y Podemos”, repetint el titular de l’article que comparteix, del molt valencianista diari ABC:

Un altre dels tuits, del 17 d’abril, que ens han sobtat ve en format bilingüe, això sí, en dos tuits diferents entenem que per les limitacions dels caracters. Bellver, indignat encara pel tema de les senyes d’identitat mostra el seu enuig amb un corprenedor: “Derogaron la Ley de Señas de Identidad valencianas porque no las sienten suyas. Ellos son más de cuatribarradas, esteladas y Paisos Catalans”. Tota una mostra que al País Valencià això del terme mig que tant fem servir no existeix.

Ja el 24 i el 25 d’abril, suposem que molt indignat després de l’èxit i la manifestació de civisme que va mostrar el poble que va eixir a expressar-se pels carrers de València (amb l’excepció de la pintada a Montoliu, resolta a l’endemà per ACPV), Jorge Bellver augmenta la seua activitat en contra del que el dia 23 es commemorà a València i assenyala amb retuits el seu malestar. D’entre l’activitat destaquem una, la del dia 24, en què diu així: “Encabotats en omplir els carrers d’Esteladas i acusant-nos de fer un ús partidista de la Senyera”, per acabar amb un desesperançat: “És lo que hi ha”.

No content amb publicar i retuitar el seu malestar, el membre del PP valencià, també s’atreveix a interpel·lar a qui el nomena o li contesta. Hem trobat dos converses sorprenents, i hem decidit quedar-nos amb aquesta pel to tan cordial (potser per la foto del perfil de l’interpel·lador) amb què s’expressa quan diu: “Claro, claro y por eso el PP va a tener que callar ante la hoja de ruta catalanizadora del actual Consell. Pues mire no”, acaba desafiant.

Finalment, i ja més actuals, destaquem la de hui mateix, 5 de maig, en què el diputat autonòmic, no cal que ho oblidem, publica un tuit amb una foto d’un article titulat “Puigdemont dice tener voluntad de entendimiento «con los Països Catalans»”, per acabar la seua intervenció amb un enigmàtic: “Pues eso”.

Comparteix

Icona de pantalla completa