Diari La Veu del País Valencià
Demoliran el col·legi de Santa Pola on es va desplomar part del terra
Europa Press / València / Alacant

Així es desprén d’una resposta parlamentària de la consellera d’Educació, María José Català, a una pregunta del grup d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes en què sol·licitava la còpia “íntegra i literal” de l’Informe d’Inspecció Tècnica dels edificis del citat centre educatiu.

En la seua resposta, datada el 15 d’abril, l’administració educativa assenyala que “una vegada reubicat l’alumnat del CEIP La Hispanidad de Santa Pola, com a mesura preventiva per a evitar riscos, i portades a terme les pertinents inspeccions i proves tècniques amb l’objectiu de conéixer l’estat real de les instal·lacions, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, d’una manera responsable, procedirà a enderrocar l’edifici d’Ensenyança Primària, vetllant així per la protecció i garantint la seguretat dels alumnes del centre”.

EUPV va registrar una altra qüestió en la qual demanava una còpia del Pla de Diagnòstic i Revisió d’infraestructures escolars que la Generalitat va anunciar. Sobre aquesta qüestió, la Conselleria assenyala en una altra resposta, també datada el 15 d’abril, que l’esmentat informe “es troba actualment en fase de desenvolupament”.

Després de tenir coneixement d’això, la coordinadora d’EUPV i portaveu en les Corts, Marga Sanz, ha reclamat la compareixença en la cambra autonòmica de la titular d’Educació, Mª José Català, “perquè explique els motius pels quals gairebé quatre mesos després que el Consell aprovara el Pla de Revisió dels centres cscolars, encara es trobe en fase de desenvolupament”.

“És una burla per als col·legis i instituts valencians, i especialment per a aquells com el CEIP Hispanidad de Santa Pola, que va patir un enfonsament del sòl. Precisament d’aquest centre tampoc ens han lliurat l’informe tècnic que hem demanat”, lamenta Sanz.

La representant d’EUPV afegeix que la Conselleria està “actuant amb lentitud i desídia. És injustificable i incomprensible -prossegueix- que amb l’estat que es troben moltíssims centres al País Valencià, i amb els nombrosos casos amb què cada dia ens despertem -com per exemple el centre de Burjassot afectat per xilòfags- el Consell porte mesos sense acabar el pla aprovat al començament de l’any enmig d’una clara operació per a rentar-se la cara”.

Alhora, recorda que el vicepresident del Govern Valencià, José Císcar, va assegurar a començament de febrer que els tècnics de la Conselleria estaven tancant el pla. Tot i això, Esquerra Unida va sol·licitar la còpia el passat 25 de febrer, i a hores d’ara la consellera ha respost que es troba actualment “en fase de desenvolupament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa