L'Ajuntament de Benavites es desvincula de la parròquia del poble. Vídeo

Carlos Gil, alcalde: "Trenquem relacions amb la parròquia del nostre poble mentre estiga el rector que ocupa eixa plaça actualment"
6 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / Benavites.

Carlos Gil, alcalde de Benavites (el Camp de Morvedre), s'ha vist obligat a donar una roda de premsa, retransmesa per Les Valls TV, per a informar de la decisió que des de la Corporació municipal s'ha pres, de trencar relacions amb la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels del mateix poble mentre continue el rcetor que actualment ocupa eixa plaça, Francisco Llorens. En la roda de premsa, l'alcalde (PP) ha transmès la dificultat d'una decisió "presa amb molt de dolor, perquè durant tota la meua etapa com a representant a l'Ajuntament he participat en les activitats que organitza la parròquia.

En declaracions a La Veu, Carlos Gil insisteix que "hem fet la roda de premsa perquè quede tot absolutament clar i no hi haja tergiversacions", a més d'afegir que mentre no hi haja "un canvi d'actitud real per part del retor", la desvinculació continuarà.

En el vídeo, Gil anuncia les actuacions que es duran a terme per part de l'Ajuntament, entre les quals està la de trencar relacions amb la parròquia del poble. A més, s'ha presentat també, registrada el dia 4 de maig, una queixa a l'Arquebisbat de València on es vol transmetre "el malestar, que és creixent, com a Ajuntament i com a poble per les actuacions constants i repetides del rector de la parròquia". Des de l'Ajuntament entenen que està excedint les seues competències com a rector, i afegeixen que "està entrant a ser jutge i part de la vida municipal en coses que a ell ni li van ni li vénen".

Sembla que el desencadenant d'aquesta acció se situa en la missa que Llorens va oferir el dia 17 d'abril, en què acusava el mateix alcalde de ser el responsable de no reparar el cablejat elèctric perquè sonen les campanes, i a més, com informa el diari Levante EMV, el rector afegia: "La instal·lació de l'església es una 'chapussa' que va fer el germà de l'alcalde. A més, la Diputació donà una subvenció de 60.000 euros i l'obra en costà 24.000".

Sobre aquestes acusacions, l'alcalde remet en la roda de premsa al Diari Oficial de la Província del 8 de febrer, on es reflecteix que la subvenció de la Diputació és per a la Parròquia, en cap cas per a l'Ajuntament, cosa que, segons ell, demostra que la responsabilitat en aquest cas no és del Consistori municipal.

Finalment, hem contactat amb el rector Francisco Llorens que de moment diu: "No vull fer cap declaració, no dic que en el seu dia no la faça, però de moment no en vull fer".

Pots veure la roda de premsa sencera en aquest vídeo de Les Valls TV


 
  
next