Diari La Veu del País Valencià
Compromís du a Fiscalia el projecte de l’N-332 aprovat sobre terrenys de la sogra de Sánchez
RedactaVeu/ Alacant

La coalició observa fins i tot indicis de delicte en els fets revelats. Així, el diputat nacionalista Gerard Fullana ha manifestat a La Veu que “César Sánchez ha comès tres fets imperdonables: autosubvencionarse a dit i sense informe tècnic, deixant de costat altres pobles; participar en una votació que el beneficiava personalment i mentir en conèixer la notícia afirmant que ja no té interessos familiars.

Davant els fets revelats per eldiario.es Compromís estima l’existència d’una “responsabilitat de tipus administratiu” que pot arribar a ser penal per la via de l’article 439 del Codi Penal per negociació “prohibida i abús de les seues funcions”.

En aquest sentit, Compromís considera poc sòlida la defensa de César Sánchez en el sentit que la mercantil PAVIOTA SL, que pertany a la seua sogra, no obtindria benefici patrimonial de l’operació, mentre que segons la documentació aportada la mercantil conserva després de l’expropiació 2.815 m² adjacents a la zona de les obres, amb la consegüent plusvàlua urbanística, i que les parcel·les amb què li la compensaria en cas de realitzar-se les obres abans de 2019 correspondrien al mateix Polígon de Pou Roig en el qual es troben les actuals parcel·les, i que en el seu conjunt veuria millorada la seua situació urbanística després de la realització dels treballs. Així, s’incrementa per tant un valor que molt probablement podria ser superior en el mercat al valor d’expropiació, amb la qual cosa sí existiria connexió amb un increment patrimonial de PAVIOTA SL. Per tant, “existiria obligació de César Sánchez d’abstenir-se en aquesta votació, indicis de nul·litat i fins i tot de delicte”, segons ha afirmat Fullana.

Davant tots aquests indicis, Compromís impugnarà l’acord per a la concessió de la subvenció a l’Ajuntament de Calp per trobar-hi condicions per a la seua anul·labilitat per vicis en el consentiment i fins i tot vicis de nul·litat absoluta per connexió amb un possible delicte. Així mateix, presentarà una denúncia davant la Fiscalia d’Alacant perquè investigue els fets i la seua possible rellevància penal, sense descartar participar en l’eventual procés com a acusació popular.

Finalment, i independentment de tot açò, s’insta César Sánchez “a assumir la seua responsabilitat política i dimitir ja que una institució com la Diputació ha d’estar per sobre d’interessos familiars i personals”.

Compromís ha recordat que fins a l’últim minut intentà negociar amb presidència que s’aprovara un calendari democràtic i tècnic d’intervenció en l’N-332 i altres carreteres de l’Estat, però en tots els pobles, prioritzat per tècnics. Aquestes intervencions “són impròpies de la Diputació, perquè la competència pertany a l’Estat”.

Compromís ha recordat a més que en els últims sis mesos Sánchez ha aprovat una inversió partidista en el seu municipi de fins a 3.200.000 euros, un xifra que multiplica per molt la mitjana provincial. “A més del possible delicte, hi ha un partidisme insuportable en la distribució dels diners públics per part de Sánchez”, ha destacat Gerard Fullana.

Comparteix

Icona de pantalla completa