Diari La Veu del País Valencià
Un curt d’animació de dos joves valencians guanya l’Or a Los Angeles. Vídeo
RedactaVeu / València

La col·laboració dels dos joves creadors va ser una proposta de les seues respectives escoles superiors que ha donat un fruit magnífic.

Després que a finals de l’any passat presentaren el curt d’animació Origin al Canada Shorts Film Festival, on es van proclamar campions, decidiren presentar-lo també a Los Angeles, “tot pensant que allà ho tenien molt més difícil”.

Tanmateix, també a la meca del cinema els han guardonat amb el primer premi, la qual cosa consideren “tot un somni fet realitat”. El curtmetratge té una durada de poc més de dos minuts.

>

Un exemple de com es pot canviar una vida en la trentena

Fins fa ben poc, el perfil de Guillem Zaballos, de 35 anys, era prou comú. Va estudiar Formació Professional i amb 20 anys es va posar a treballar d’administratiu en l’empresa familiar, com tants altres joves que van deixar prompte els seus estudis i es van adaptar a allò que tenien més a prop. I així van anar passant els anys fins que el 2011, desitjant fer alguna cosa més creativa, es va apuntar a un curs a distància de tècnic en animació 2D i publicitat. El curs era de sis mesos, se’l va traure a la primera i li va agradar molt, tant que se li va despertar el cuquet de la creació.

Felipe i Guillem.

El 2012 va decidir matricular-se en l’Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) per a estudiar una nova carrera “més apropiada per a les seues inquietuds”: New Media Arts. En principi va continuar treballant a mitja jornada, fins que s’ho va haver de deixar, en el darrer curs, perquè la seua implicació en els estudis i els projectes que tenia en marxa l’absorbien totalment. El mes de juny passat, va finalitzar el tercer curs amb la nota màxima i mig any després va entregar el projecte de final de carrera.

Els seus professors estan d’acord que Guillem “arribarà lluny” en la seua especialitat. Açò és el que opina el director de l’ESAT, Jaime Torres: “L’alt nivell artístic i creatiu de Guillem, junt amb la seua capacitat innata de treball, fan d’ell una promesa per al sector digital. Perfils com el seu són necessaris per a augmentar el nivell tecnològic i productiu del nostre teixit empresarial. El poble de l’Alcúdia pot estar molt orgullós d’ell”.

Ara mateix Guillem treballa a l’ESAT com a encarregat dels audiovisuals institucionals i externs, de fet ha sigut el responsable del darrer vídeo corporatiu de l’escola.

Comparteix

Icona de pantalla completa