Consol Castillo ha hagut d'esperar un intèrpret per declarar en el cas Nóos

La jutgessa li ha indicat que hauria d'haver avisat prèviament que la seua intervenció anava a ser en valencià per buscar un traductor

RedactaVeu / ACN / Palma

L’Audiència de Palma ha ajornat aquest divendres la declaració com a testimoni al cas Nóos de la regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, a causa del seu dret a intervenir en valencià. Castillo ha iniciat la seua declaració per videoconferència i en intervenir en la seua llengua la jutgessa que presideix el tribunal li ha indicat que tenia dret a fer-ho, però que ho hauria d’haver previst amb antelació per buscar un traductor, atès que no tots els membres de la sala la podien entendre. La regidora ha pogut declarar finalment després que l’Audiència de Palma trobara un intèrpret.

La declaració ha durat pocs minuts i ha tractat sobre l’escrit que el grup municipal Compromís va remetre a la Fiscalia sobre la celebració de les cimeres València Summit, organitzades per l’Ajuntament de València amb l’Institut Nóos. Castillo ha estat preguntada si va ser testimoni de les actuacions i ha remarcat que va presentar una moció per demanar una comissió d’investigació sobre els contractes.

“Declare a Palma, no a Cuenca”

A través de les xarxes socials del grup polític Compromís han fet públiques unes declaracions de Consol Castillo on s'expressava així “Declare a Palma, no a Cuenca”. També han manifestat que la declaració de Castillo era per combatre la corrupció del cas Nóos i així “aportar més informació i aconseguir que paguen pel que han fet i ens tornen tots els diners que ens han saquejat”. A més, continuaven dient que “com que tenim eixa ferma convicció per defensar tots els drets de totes i tots, no ens pleguem a les exigències de hablar castellano que fan que la justícia estiga molt lluny de ser normal al nostre país. És el dret de cadascú parlar la llengua oficial que vulga”.

La Veu del País Valencià
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat