Diari La Veu del País Valencià
Una jornada literària reforça els vincles entre l’Aragó, el País Valencià i Catalunya

ACN / Barcelona.

Ulldecona acollirà aquest proper dissabte el primer fòrum de la literatura del món rural, una iniciativa que busca reflexionar sobre el món de la cultura per reforçar els vincles entre l’Aragó, el País Valencià i Catalunya, territoris que comparteixen llengua, història i cultura. L’esdeveniment l’organitza el col·lectiu Terra de Cruïlla –que busca valorar l’extens llegat cultural-, l’Ajuntament d’Ulldecona, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Institut Ramon Muntaner amb la col·laboració d’Òmnium de les Terres de l’Ebre i Maestrat Viu. El president de la Fundació Carulla, Carles Duarte, ha defensat a l’ACN la importància del món rural en el territori de parla i cultura catalana. “Les ciutats són els àmbits centrals de la vida col·lectiva, però el territori no es pot entendre sense dedicar atenció al món rural”, ha assegurat.

Entre els actes, destaca una taula redona sobre la literatura al món rural que tindrà lloc cap a les 12:30 h, en què hi participaran Pep Coll, Joan Todó, Jesús Mª Tibau, Emigdi Subirats, Amàlia Roig i Jordi Llavina, director de la Col·lecció Museu de la Vida Rural de l’Editorial Barcino, com a moderador.

A més, entre les 13:30h i les 14:15h hi haurà una lectura pública de fragments de literatura del món rural, a la plaça d’Ulldecona, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de les Terres de l’Ebre.

Terra de Cruïlla

Terra de Cruïlla és un projecte que promou unir iniciatives i objectius per tal de posar en valor l’extens llegat cultural que, a través dels seus escriptors, uneix una diversitat de territoris que comparteixen uns valors comuns com la seua llengua, la història i la cultura.

El projecte ha nascut a Vall-de-roures (el Matarranya), punt de confluència entre l’Aragó, el País Valencià i Catalunya, on es troba situada la llibreria Serret, i té l’objectiu de reviscolar els territoris de cruïlla, fent-los passar de perifèrics a centrals en la projecció cultural i la creació literària.

La voluntat d’unir forces a l’hora de promoure l’intercanvi cultural és el camí que s’inicia amb jornades com el Fòrum de Literatura del Món Rural d’Ulldecona i el Premi Serret – Terra de Cruïlla.

Comparteix

Icona de pantalla completa