Diari La Veu del País Valencià
La presbiacúsia, la tercera afecció crònica més freqüent

Per Tot Sant CugatAMIC

Es calcula que a l’estat espanyol hi ha més de 2.500.000 persones majors de 65 anys que pateixen presbiacúsia, és a dir, una pèrdua auditiva associada a l’edat.

Es tracta de la tercera afecció crònica més freqüent a Espanya, per darrere de la hipertensió i de l’artrosi, tot i això és possible prevenir-la i prendre algunes mesures per pal·liar les seves conseqüències.

En aquest sentit, el Centre d’Estudis i Investigació de Gaes ha editat el primer ‘Llibre blanc sobre la presbiacúsia’ a Espanya, que analitza aquest trastorn auditiu i dóna orientació sobre els tractaments existents.

La presbiacúsia pot aparèixer per diversos factors (genètics, treballar en ambients sorollosos…), té major incidència en homes que en dones i en persones fumadores o amb baixos nivells d’educació, i afecta més aquells que pateixen malalties cardiovasculars (hipertensió) o diabetis mellitus tipus 2.

La progressió d’aquesta patologia és gradual, per la qual cosa l’afectat pot no adonar-se’n a temps fins que està molt avançada.

Alguns dels símptomes que presenten les persones que pateixen presbiacúsia són problemes per entendre converses quan hi ha soroll de fons, acúfens en les oïdes, percebre alguns sons com a molestos o que la parla dels altres els soni mal articulada.

Comparteix

Icona de pantalla completa