Per Tecnonews / AMIC

Les millors estafes que es produeixen a la xarxa, són aquelles que fent-se passar per una empresa reconeguda, ofereixen alguna cosa realment desitjat als usuaris. Aquesta idea ha estat confirmada per la recent estafa que s’ha produït amb WhatsApp com a teló de fons.

Si vostè rep un missatge en el qual se li convida a descarregar-se la nova eina per realitzar videollamadas des de l’aplicació mòbil, sàpiga que es tracta sens dubte d’una estafa. Un cop feu clic al link que li ha estat facilitat, serà dirigit a una pàgina web en la qual se li demanarà que es faci de WhatsApp premium per poder utilitzar el servei addicional. Completar tots els passos podria suposar un greu problema per a la seva butxaca i per això ja han estat molts els mitjans de comunicació que s’han fet ressò de la notícia per alertar als usuaris. De la mateixa manera l’Oficina de Seguretat de l’Internauta, també ha alertat a través dels seus canals per evitar l’estafa i ha enviat el següent missatge als que podrien haver caigut en el parany: “Si has estat víctima d’aquest engany, roman atent i monitoritza periòdicament la informació que hi ha publicada sobre tu a Internet per evitar que les vostres dades privades estiguin sent utilitzats sense el teu consentiment. ” Afegeix que a més, si has donat el teu número de telèfon als estafadors, hauràs de posar-te en contacte amb la teva operadora de telefonia perquè bloquegi els missatges que siguin enviats des d’aquesta web.

Com dèiem a l’inici les millors estafes són aquelles que intenten enganyar fent ús del que més desitgem. No hi ha dubte que els milions d’usuaris de WhatsApp estan esperant que surti a la llum el sistema de videotrucades de l’empresa. Segons algunes filtracions aquestes podrien sortir a la llum en poc temps. De moment només tenim les còpies estafadores.

Comparteix

Icona de pantalla completa