Diari La Veu del País Valencià
La cap de premsa de Camps nega consignes sobre com informar de l’accident del metro
ACN / València

Nuria Romeral, que va ser cap de premsa de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha negat aquest dilluns haver donat consignes a Ràdio Televisió Valenciana de com s’havia d’informar sobre l’accident del metro de València i haver rebut cap consigna per part del Consell.

Durant la seua compareixença en la comissió d’investigació a les Corts Valencianes sobre l’accident del metro de l’any 2006, en el qual van morir 43 persones, Nuria Romeral ha defensat la seua gestió “des de l’honestedat”, facilitant la feina als mitjans, amb transparència, difonent “una informació veraç, contrastada, objectiva, certa i no alimentant la confusió en un moment tan delicat”.

Alguns treballadors de Ràdio Televisió Valenciana han manifestat de manera pública que van rebre ordres de no informar sobre les protestes de l’Associació de Víctimes de Metro de València i que aquestes venien des de la Presidència del Govern de la Generalitat Valenciana.

Romeral ha insistit que no va donar cap consigna i que l’expresident Camps no li indicava què és el que havia de traslladar a Canal 9. Romeral ha dit que un dels extreballadors li va telefonar per demanar-li disculpes per haver-la nomenat en un reportatge com la persona que donava aquestes indicacions.

Així mateix, ha defensat que el tractament informatiu de Canal 9 “va ser immens”, amb més de 30 hores de programació durant els dies posteriors a l’accident.

L’excap de premsa ha destacat l’esforç que es va realitzar davant d’una “crisi sobrevinguda” com és un accident amb víctimes i la facilitat i disposició dels membres del Consell en atendre els mitjans des del primer moment. “No va haver consigna per dir que era un accident inevitable”, ha afirmat Romeral, que ha afegit que va haver “intenció d’informar i no d’ocultar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa