Diari La Veu del País Valencià
Oltra, ‘molt contenta’ per la ‘bona notícia’ de l’acord entre Podemos i IU

RedactaVeu / EP /

Alacant.

La vicepresidenta del Consell i líder Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que li sembla una “bona notícia” i que està “molt contenta” amb l’acord aconseguit entre Izquierda Unida (IU) i Podemos per a conformar una aliança electoral de cara a les eleccions del pròxim 26 de juny. Així mateix, esperar poder tancar-lo al País Valencià amb Compromís.

A preguntes dels mitjans a Alacant, Oltra ha defensat que si el 20 de desembre van aconseguir “la majoria social i electoral amb 11 milions de vots que van apostar pel canvi”, el 26 de juny “el repte és aconseguir la majoria parlamentària”.

“Hi ha 6 milions de vots amb 71 diputats, i 5 milions amb 90 diputats”

Al respecte, Mónica ha afirmat que per a açò “han d’aprendre la lliçó d’aquests quatre mesos” i ha comentat: “hi ha sis milions de vots que tenen 71 diputats i cinc milions que tenen 90 diputats”, de manera que ha instat a “ajuntar aqueixos sis milions de vots que és el que va a permetre el pacte entre Podemos, IU i, en els diferents territoris, com ací amb Compromís”.

A la seua manera de veure, aqueix acord permet el “salt” en nombre de diputats i “aconseguir aqueixos 176 diputats per a conformar un govern de canvi”. “Aquest és el repte i molt contenta amb aqueix acord”, que espera poder tancar al País Valencià perquè “el 26 de juny, la majoria social i electoral es convertisca en majoria parlamentària”.

Interrogada sobre el repartiment de posicions en les llistes, Oltra ha recalcat que no està en les negociacions perquè “no em dóna la vida”, però entén que “no se n’anirà molt” d’un lloc per cada set de Podemos, com ha ocorregut amb IU perquè és “un criteri raonable”.

Per la seua banda, preguntada per un acord amb el PSPV de cara al Senat, Mónica Oltra ha insistit que “ho parlarem” perquè “sembla molt important, ja que el pacte del Botànic ha significat el canvi de les polítiques, un govern que posa les persones en el centre i unes necessitats de finançament i de relació amb l’Estat i la cambra territorial és el lloc ideal”.

Així, ha considerat que el Senat serviria per a “visibilitzar aqueixes reivindicacions com un finançament just per a les polítiques de rescatar persones, per a inversions que hagen d’arribar a aquest territori perquè no volem ser un territori de segona o com la regularització del deute que llastra el pressupost fins al punt que un 25 per cent l’hem d’invertir a pagar interessos”.

Finalment, ha opinat que les reformes territorials han de “pactar-se” des del Senat i que “sembla important la visió que el conjunt de forces polítiques poden aportar” i “sobretot, és important que el que representa el pacte del Botànic siga primera força en el Senat i a la Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa