Vives i Penalba, Eva Dénia, Judit Neddermann i Donallop en els 10 anys del Feslloch

Hi haurà lloc també per a les cançons i reflexions amb veus femenines: Música i debat a l’Auditori
10 maig 2016 01:00h

Redactaveu / Benlloch.

Al llarg de tres jornades d'intensa activitat, el públic podrà gaudir de més de 30 directes oferits en tres espais diferents: l’escenari principal Ovidi i el nouvingut Escarbat, ubicats a l'àrea de concerts, i l'Auditori de Benlloch, reservat a interessants aventures i experiències musicals.

Així, després dels grups i cantautors ja confirmats salparà el divendres 8 de juliol, a les 16:30 hores, a bord de L'amor fora de mapa, primer disc conjunt de Mireia Vives i Borja Penalba, un treball on la música dels dos compositors s'entrellaça amb els poemes de Roc Casagran (Sembra Llibres), traçant un bell periple literari, emocional i sonor.

Eva Dènia presentarà les cançons del seu darrer disc, Quan l'abril era abril, acostumada a beure del Jazz i de la bossa nova, ara aposta obertament per la cançó, estil que domina perfectament i que ja va insinuar amb el Trad Quartet. Ho fa, a més, amb una producció bàsica i intimista en companyia de la violoncel·lista Merxe Martínez, companya de viatge en aquesta i en altres aventures musicals, com per exemple la de “Sis veus per al poeta”.

La cantautora catalana Judit Neddermann serà l'encarregada de concloure aquest viatge de sonoritats en acústic presentant el seu segon disc en solitari, Un Segon (18:40h).
 

Judit Nedderman

El dissabte 9 de juliol l'Auditori de Benlloch obrirà la vesprada amb la projecció del documental “Sempre Al Tall”, dirigit per Josep Pitarch i produït pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València.
En acabar la projecció, serà el moment del debat, l’anàlisi i la participació, gràcies a la taula redona: Dones i Música. L’activitat pretén acostar-se a qüestions de gran actualitat, com l'anàlisi del panorama musical actual, la major o menor presència de referents femenins dins d'aquest àmbit i el paper d'institucions i programadors a l'hora d'impulsar iniciatives per la igualtat.

La sessió moderada per Anna Pascual, en representació del Feslloch, començarà a les 17.30 hores i comptarà amb la presència d'assenyalades ponents: Laura Capsir, professora de música de Secundària, membre del grup d'investigació “Les dones en els continguts de l’ESO” (UV) i integrant del grup Clàssiques i Modernes per la Igualtat en la Cultura; Estel Navarro, cantant de la banda reggae valenciana Candela Roots; Carla González Collantes, periodista cultural i musical, actualment professora de llengua catalana a la UAB i la UPF; Carme Laguarda, en representació del segell discogràfic independent Mésdemil; Annabel Nadal, productora musical (Suport Produccions); Patri Montava, bateria del grup Inèrcia; finalment, una representant del grup Fusa Activa, col·lectiu musical feminista que treballa per donar veu i visibilitat a les dones dins de tots els espais de la indústria musical.

En finalitzar la xarrada-col·loqui, la música abaixarà el teló a la vesprada a l'Auditori, de la mà de Donallop. Amb un directe proper, sincer i que quasi toca l'ànima, els mallorquins Donallop (Pere Antolí i Joana Maria Pol).


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next