Diari La Veu del País Valencià
Comença Etnomusic a La Beneficència amb Carles Dénia i la Nova Rimaire
RedactaVeu / València

Etnomusic 2016 és la següent proposta de la Diputació de València, a través del Museu valencià d’Etnologia, per difondre i donar suport a la música tradicional d’arrel així com les músiques del món. Es tracta d’un cicle de sis concerts que tindran lloc a la Beneficència (20.15h) el primer dels quals comença el dia 12 de maig amb Carles Dénia i la nova Rimaire, en què presentaran el darrer treball L’home insomne.

La Reina roja actuarà el dia 19, amb la seua proposta aferrada a les arrels flamenques i la influència de les músiques del món amb tarannà actual i innovador.

A les darreries de maig, el dia 26, serà Thaïs Morell qui des de Brasil i pertanyent a eixa nova generació de músics capaços de cantar, tocar i compondre, amb un directe impressionant, oferirà una combinació de música brasilera, world-music i jazz amb un quartet de músics d’altíssima qualitat de l’escena valenciana.

La Reina roja

En juny Etnomusic tornarà a l’arrel més nostrada amb Xaluq i el seu interès per recuperar la música tradicional valenciana, oferint un repertori que passa des dels cants de batre, cants de bressol i composicions pròpies, el grup fa un recorregut per les músiques de la vida quotidiana dels valencians de final del segle XIX i principi del segle XX. Músiques apegades a una societat agrícola plena d’influències mediterrànies.

Tornarem a les músiques del món el 9 de juny amb el concert de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, una formació de músics de distints països del Mediterrani que ja ha recorregut diversos escenaris del País Valencià i que aporta una versió renovada de la música dels jueus asquenasites, sefardites, gitanos, otomans i àrabs

Etnomusic conclourà el 16 de juny amb Sis veus per al poeta, amb l’homenatge a Estellés, on abordaran la seua poesia des de la música tradicional valenciana. Amb el cant i ball, han adaptat els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical –fandangos, malaguenyes, cants de batre, romanços o jotes, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa