Diari La Veu del País Valencià
Tancada la coalició d’esquerres al País Valencià

Xavier Pérez / València.

Tot el que no va poder ser per al 20D, ara per al 26J en tan sols dos dies ha quallat a falta de l’ordre de la llista i el nom de la coalició. Aquest era el missatge que des d’Esquerra Unida ha conegut La Veu després de la segona reunió entre Compromís, Podem i EUPV. “El pacte està tancat a falta de l’ordre de la llista i trobar un nom enginyós per a la coalició que ens represente a tots” ha afirmat a La Veu Roberto Rovira, portaveu de la comissió negociadora d’EUPV.

Rovira ha mostrat la seua satisfacció perquè “ja tenim un acord programàtic de mínims i per altra banda els partits no renuncien al nostre programa. Hi ha hagut una molt bona predisposició entre els tres partits i coalicions. També hem arribat a l’acord de signar un manifest conjunt”.

Sobre el nom de la coalició, el representant i també portaveu de la gestora d’EUPV, ha assenyalat que “falta saber amb quin nom es presentarà la plataforma estatal, però de totes formes hem quedat en buscar un paraigua que aglutine els tres partits”.

Sobre la llista electoral, Rovira ha dit que encara “no s’ha abordat, el més important ara és el què, i el qui eixirà segur”.

Encara que el representat d’Esquerra Unida no ha volgut pronunciar-se al respecte, la coalició d’esquerres espera que els 111.000 vots de les passades eleccions tinguen una visibilitat en les tres circumscripcions i, per tant, el número 4 per València- en aquest cas seria Ricardo Sixto- donaria el vist i plau definitiu a la plataforma.

“El nostre objectiu és que aquesta nova coalició electoral supere el PP i a nivell estatal puguem aconseguir el millor resultat de l’esquerra”, ha dit el portaveu d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa