Diari La Veu del País Valencià
El PP diu que l’exigència de la competència lingüística és “fruit del talibanisme” de Marzà

RedactaVeu / València.

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat la inclusió del requisit lingüístic previ del valencià per a poder participar en les comissions de servei 2016-17 al personal docent no universitari en la Conselleria d’Educació, segons ha explicat aquest partit a un comunicat.

Gascó ha realitzat unes greus acusacions contra el conseller d’Educació, Vicent Marzà. “Aquesta nova cacicada del conseller Marzà, recollida en l’esborrany de la resolució que regula les comissions de servei, és un atropellament als drets fonamentals, una autèntica barbaritat fruit del talibanisme d’un conseller que està en mans de l’STEPV i Escola Valenciana, organitzacions que dirigeixen aqueixa conselleria”, ha manifestat Gascó.

A més, la diputada ha anunciat que el Grup Popular acudirà als tribunals si no es retira eixe punt de l’esborrany “perquè es vulnera la moratòria en la qual els professors de Secundària estan exempts de tenir la capacitació fins a 2017. A més, és il·legal oferir places amb requisits diferents als que es van oferir en el concurs de trasllats”.

La portaveu popular insisteix acusant el conseller, “estem davant un nou atac a la llibertat de les persones fruit del radicalisme a què tan acostumats ens té ja aquest conseller que, a més, té la desvergonya de negar-ho. Afegir el requisit lingüístic previ excloent per a participar en les comissions de servei, siga el lloc que siga, és una mostra més que al tripartit no li importa la millora de la qualitat educativa sinó imposar per força la seua visió parcial i radical per a aquest sector”.

Gascó ha explicat que “les comissions de servei s’ofereixen fonamentalment per a casos humanitaris (malalties, discapacitats, dependència de familiars de primer grau, casos de violència de gènere, cura de fills menors de sis anys…) que no es poden restringir per criteris lingüístics, excepte en aquells casos lògics en els quals s’ocupe una plaça específica amb requisit lingüístic, és a dir, es vaja a fer classe en valencià. Imposar el requisit és una mostra de crueltat i deshumanització sense precedents. Per a Marzà no importen les situacions límit en les quals es troben els docents sinó si tenen el requisit o no”. Cal recordar que les comissions de servei no sols estan destinades per a aquest tipus de casos que menciona la popular, ja que també es concedeixen per raó d’exercici d’un càrrec en les corporacions locals o del càrrec de director, així com per causes pedagògiques-educatives i per la participació en un programa experimental.

Beatriz Gascó ha conclòs indicant que “aquesta exigència és una barbaritat que està provocant desenes de denúncies davant la Conselleria. Marzà actua sense escoltar ningú exceptuant els que el manegen en l’ombra. Ell i els qui el mantenen en el càrrec són els responsables de l’actual enfonsament del sistema educatiu valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa