Diari La Veu del País Valencià
El conserge atesta que va portar diners d’Emarsa per pagar la loteria del PP de València
Europa Press / València

Villalba s’ha pronunciat en aquestos termes, en qualitat de testimoni, davant el titular del jutjat d’Instrucció número 15 de València, encarregat d’investigar un forat econòmic en la gestió de la depuradora de Pinedo, dins el ‘cas Emarsa’.

El conserge, amb titulació de delineant, ha indicat que va entrar a treballar el 1998, de la mà del llavors gerent, Miguel García Beso. Ha indicat que el fet que pertanyera al PP també li va obrir les portes a l’entitat pública, tot i que ha matisat que no estava afiliat a la formació política.

Durant el seu treball en Emarsa, ha explicat que l’excap de Compres, Ignacio Martínez, li manava anar a recollir material a algun proveïdor, i també “de vegades” havia d’anar al consistori per a recollir o lliurar documentació “en relació amb el despatx de Silvestre Senent”. Sobre aquesta qüestió, ha indicat que Martínez i Senent eren “íntims amics”.

El jutge imputa per malversació els responsables de caixa de la depuradora després d’una denúncia del fiscal

El titular del jutjat d’instrucció número 15 de València ha acordat admetre a tràmit una denúncia presentada pel fiscal i ha imputat en la causa, que investiga un forat econòmic de més de 25 milions d’euros en l’empresa que va gestionar la depuradora de Pinedo, als responsables de caixa d’Emarsa, Santos Perera Martín i Ignacio Martínez Maiques per un delicte de malversació de cabals públics. El primer d’ells és secretari general del PP al barri valencià de Patraix, mentre que el segon ocupa el mateix càrrec en el districte de Trànsits.

En una providència d’aquest dimarts, l’instructor ha fixat la declaració de Perera per als dies 29 i 30 de març i la de Martínez per al 3 i 4 de juny, en els dos casos a les 09:30 hores. El ministeri fiscal sosté en la denúncia presentada al jutjat que els dos responsables de caixa rebien unes quantitats mensuals, amb els termes de ‘quilometratge’ o ‘serveis diversos’ que no responen a “un plus en la retribució sinó a una compensació per callar les irregularitats que s’estaven cometent en Emarsa i que coneixien”.

Comparteix

Icona de pantalla completa