Diari La Veu del País Valencià
La proposta d’Anna Gabriel de tindre fills i filles en comú encén les xarxes
RedactaVeu / València

Aquest dimarts, el programa de cap de setmana “El Suplement” de Catalunya Ràdio va penjar en les seues xarxes un vídeo amb un avançament de l’entrevista que li ha realitzat a Anna Gabriel i que s’emetrà aquest dissabte. En les imatges, es pot veure com la diputada de la CUP expressa que “si jo pogués formar part d’un grup de persones que decidiren tenir fills i filles en comú, en col·lectiu, jo crec que em satisfaria la idea”. El periodista matisa si potser seria en una casa amb cinc o sis parelles, o les que foren, i amb nens. Aleshores, Gabriel continua explicant que “sí, com moltes altres cultures en aquest món on la concepció de la maternitat o la paternitat no està tan individualitzada, no se centra en un nucli tant xicotet com ací, on tenim la família nuclear, sinó que es té la concepció que qui educa és la tribu”.

La diputada de la CUP continua explicant que d’aquesta manera “no hi ha aquest sentiment de pertinença del fill o filla que has tingut a nivell biològic, sinó que aquests són tan fills teus com els de la resta”. A més, acaba dient que “el que tenim em sembla pobre, em sembla que enriqueix molt poc, […] em sembla que tendeix a convertir les persones que tenen nens i nenes en gent molt conservadora. Com que vols el millor per als teus i els teus són molt poquets, un o dos o tres. Jo crec que, de vegades, s’entra en una lògica perversa”.

Aquesta reflexió d’Anna Gabriel ha encès les xarxes: ha convertit el seu nom en tema del moment a Twitter i ha aconseguit, com és habitual, crítiques i lloances. També cal destacar que alguns mitjans han anat degenerant les paraules de la diputada per acabar fent titulars que disten prou del que s’ha dit realment com “Anna Gabriel quiere tener hijos dentro de una tribu” de Libertad Digital o “La última de la CUP: que los hijos se eduquen en tribus, no en familias” de La Gaceta.

Comparteix

Icona de pantalla completa