Diari La Veu del País Valencià
Puig diu que la candidatura conjunta al Senat és una idea ‘raonada i no una rebel·lió’
RedactaVeu / EP / València.

El president de la Generalitat Valenciana i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha assegurat que l’acord de l’Executiva Nacional del PSPV en el qual s’advoca per negociar amb Compromís i Podemos una candidatura conjunta al Senat és una proposta “clara i raonada” i no una “rebel·lió” o “pols” a la direcció nacional del PSOE.

El cap del Consell -que ha realitzat aquestes manifestacions en un acte a Alacant- ha defensat que és “el millor per a la Comunitat” perquè serviria per a “visualitzar Espanya en un problema valencià”, que ha concretat en “infrafinançament, infrainversió i qüestions bàsiques sobre serveis públics que tenen a veure amb una deterioració per la falta de finançament”.

Per açò, ha apostat per utilitzar la “cambra territorial per a la finalitat amb què es va crear”. En aquest sentit, ha recordat la Declaració de Granada aprovada pel PSOE i que “té a veure amb la federalització d’Espanya i del Senat”.

Puig ha asseverat que ha estat parlant amb altres partits “en clau valenciana i sense cap desafiament a la direcció del PSOE i sense cap seguidisme cap a altres forces polítiques”. I ha resumit: “És una versió valenciana com a solució a un problema valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa