Diari La Veu del País Valencià
‘Bonig, on estan els 16M€ d’ajudes a la vivenda mai pagats als beneficiaris?’
L. Part / València

“On estan els 16 milions d’euros d’ajudes a la vivenda que mai es pagaren als beneficiaris?” Aquesta és la pregunta que es fa en veu alta el diputat de Compromís Fran Ferri després que la Conselleria d’Habitatge haja descobert l’existència de 16,6 milions d’euros d’ajudes a l’habitatge que van ser transferits pel Ministeri de Foment a la Generalitat quan governava el PP .

El síndic de Compromís ha exigit a la líder del PP valencià que done les oportunes explicacions sobre el “misteriós” destí d’aquesta quantiosa suma destinada a les persones més desfavorides i de la qual res se sap.

Segons Fran Ferri, aquesta informació “és un ròssec en els fraus” d’Isabel Bonig i la seua “pèssima” gestió quan estava al capdavant de la Conselleria d’Habitatge.

Per això, el diputat nacionalista considera “urgent” que Bonig explique als valencians i valencianes “què va fer amb els 16,6 milions desviats en la seua gestió”, especialment després que, “fa unes setmanes, eixiren a la llum els milers d’expedients d’ajudes a l’habitatge sense resoldre i per valor de 60 milions d’euros”. Un autèntic “escàndol”, afirma Ferri, al qual hui s’afegeix aquest nou “descobriment” de 16,6 milions d’euros “que ningú no ha vist”.

L’import d’aquestes ajudes, el destí del qual es desconeix, corresponen a habitatges protegits en venda i lloguer, ajudes a inquilins, adquisició d’habitatge, rehabilitació i sòl i estan incloses en els Plans Estatals de 2005-2008 i 2009-2012.

Cal apuntar que el Ministeri i la Generalitat signaren un conveni on s’especificava que el primer ingressaria anticipadament la part de les ajudes previstes corresponents a la seua aportació i que posteriorment la Generalitat justificaria el seu pagament efectiu, però una vegada pagades les ajudes.

Comparteix

Icona de pantalla completa