Els XXVIII Premis Ciutat d’Alzira afegeixen nova modalitat d’àlbum il·lustrat

Es tracta d’uns dels premis literaris amb més prestigi, als quals enguany s’incorporen dos nous patrocinadors i un nou guardó de caràcter internacional que vol retre homenatge a Enric Solbes
11 maig 2016 01:00h
RedactaVeu / Alzira

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira mantenen, un any més, el compromís dels patrocinadors que, enguany, donen suport a 8 modalitats, ja que a les 7 tradicionals s’afegeix la d’Àlbum Il·lustrat, un guardó de caràcter internacional que vol retre homenatge a Enric Solbes.

Una altra de les destacades novetats d’enguany és la incorporació, com a patrocinadors, del Consorci Ribera i Valldigna, pel que fa a aquest nou guardó infantil, i de la Fundació Aigües de València, pel que fa a la modalitat de Teatre.

Aquestes novetats confirmen la “solidesa” d’uns premis que “continuen despertant, any rere any, l’interès de la nostra societat i del nostre teixit empresarial i associatiu”, segons els organitzadors. Així, el certamen d’enguany ha augmentat la seua dotació fins a un total de 71.500 euros, confirmant així que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira són un certamen de referència i una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic.

Premi Internacional Enric Solbes

El I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il•lustrat - Consorci Ribera Valldigna, el guardó que s’incorpora aquest any, tindrà una dotació de 6.000 €. D’aquesta manera, el premi homenatja una de les figures més significatives de les arts plàstiques en el nostre àmbit i molt vinculada a la ciutat d’Alzira.

Enric Solbes (Alcoi, 1960 - Alzira,  2009), artista multidisciplinari, va deixar la seua inconfusible empremta, tant a nivell personal com artístic, en el nostre imaginari col·lectiu. Va il·lustrar nombrosos llibres de literatura infantil i juvenil, alguns dels quals són considerats àlbums de factura impecable i gran virtuosisme.
 
Pel que fa a la resta de modalitats, el XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 16.000 €, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. La dotació del XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General és de 12.000 €; la del XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de 8.000 €; la del XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, de 6.000 €; la del XI Premi de Poesia Ibn Jafadja, de 5.000 €, i la del XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre de 2.500 €.
 
El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 16 de setembre per a totes les categories. El veredicte dels premis es farà públic la nit de l’11 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte el del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, que s’anunciarà el 28 d’octubre, i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que es comunicaran el 4 de novembre. Amb tot, els vuit guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 11 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

El prestigi d’aquests premis literaris ve avalat per l’aposta de les entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED, la Fundació Aigües de València, el Consorci Ribera i Valldigna i Edicions Bromera– per aquests guardons. A pesar de la complicada situació econòmica dels darrers anys, es mantenen totes les modalitats dels premis i, a més, se n’incorpora una de nova amb l’objectiu de promoure la producció i creació literària en la nostra llengua.

El certamen confirma així la seua bona salut, reunint un elevat nombre de participants i guanyant, cada vegada més, rellevància social i cultural.

Josep Gregori, editor de Bromera, assegura que els Premis Ciutat d’Alzira “són imprescindibles perquè suposen una gran plataforma per a donar a conèixer tant a autors joves com a consagrats, confirmant així el bon moment de la nostra literatura i garantint, a més, gràcies a la seua creativitat, el futur de la llengua. A més, l’important suport que la societat dóna a aquests premis és un estímul encoratjador per continuar endavant».

Diego Gómez, alcalde d’Alzira, manifesta que amb la convocatòria dels Premis Ciutat d’Alzira de l’any 2016 “l’Ajuntament d’Alzira referma la seua aposta perquè els Premis continuen essent una referència cultural no només a la nostra ciutat i comarca, sinó a tot el País Valencià. A més, amb la nova modalitat, pretenem obrir més els Premis per tal de donar-los a conèixer a la resta del món cultural”.

La Veu del País Valencià
 
next