Diari La Veu del País Valencià
Més de 36.000 persones s’examinaran en les proves de valencià de la JQCV

EP / València.

Un total de 36.769 persones s’han matriculat en les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) per a obtenir els quatre certificats de coneixements generals en valencià i els tres de coneixements específics, les proves dels quals es realitzaran entre els dissabtes 28 de maig i 18 de juny en les 24 seus valencianes, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En concret, dels 36.769 aspirants, 22.424 corresponen a la demarcació de València, 8.123 a Alacant i 6.222 a Castelló. La prova més sol·licitada és la de Grau Mitjà (C1) amb 23.772 inscripcions, seguida pel Superior (C2) amb 8.422 matriculats, els 3.045 de l’Elemental (B1) i fins a 1.255 en Coneixements Orals (A2). A més, hi ha 275 aspirants matriculats en les proves de coneixements específics.

Com altres anys, els exàmens dels graus Mitjà i Superior es realitzaran en dues fases, que se celebraran en dies diferents: el dissabte 28 de maig tindrà lloc la primera fase del Grau Mitjà i qui la supere podrà accedir a la segona part del dissabte 11 de juny.

Concretament, el primer apartat del Mitjà es farà al matí i en dos torns: a les 9h per als aspirants amb el primer cognom entre l’A i la L i a les 12h per a aquells el cognom dels quals estiga entre la M i la Z.

La segona fase d’aquesta prova també s’ha programat en dues convocatòries: una al matí, a les 9h, i una altra a les 16h, solament per als inscrits de les localitats d’Alacant, Torrent i València. En la resta de municipis, tots els aspirants participaran en un únic torn a les 9h.

La resta de nivells

Quant a la prova per a obtenir el Grau Superior, la primera part es realitzarà el dissabte 4 de juny a les 9h en una única crida. Solament els qui superen aquesta fase podran presentar-se a la segona part de la prova del dissabte 18 de juny, també a les 9h i en un sol torn d’examen.

Els aspirants als exàmens de Grau Mitjà i Superior podran conèixer abans d’una setmana després d’haver realitzat la primera fase si passen o no a la segona.

Per la seua banda, les proves per a l’obtenció dels certificats de Coneixements Orals i del Grau Elemental tindran lloc, cadascuna, en un únic dia: el dissabte 28 de maig i el 4 de juny respectivament, ambdues a les 9h.

Més inscrits en el Mitjà i el Superior

Respecte al volum de matriculacions en les proves de la JQCV, la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha destacat l’augment d’aspirants en els nivells més avançats de coneixements del valencià, una tendència que es va iniciar en 2006.

Per a Educació, aquest increment “confirma que els ciutadans de la Comunitat han augmentat significativament la seua competència lingüística en valencià al llarg d’aquests anys”, la qual cosa ha valorat com un “èxit” que atribueix a “les oportunitats cada dia més grans d’aprenentatge i d’aprofundiment en el coneixement de l’idioma, gràcies a la seua presència en tots els nivells d’ensenyament i en altres àmbits públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa