Diari La Veu del País Valencià
Valencia acollirà les Jornades europees contra la corrupció
RedactaVeu / València

El programa de les Jornades Europees ‘Joves, Ciutadania, Transparència i lluita contra la corrupció’, que tindran lloc a València els dies 20, 21 i 22 de maig, té un doble objectiu: conèixer i debatre les principals iniciatives institucionals contra la corrupció i, en segon lloc, conèixer associacions ciutadanes d’altres estats d’Europa que lluiten contra aquesta xacra.

Així, es coneixeran i debatran les iniciatives de l’Agència Valenciana contra el Frau i la Corrupció; del portal de la Transparència de la Generalitat i el Codi de Bon Govern; la proposició de llei d’incompatibilitats; el projecte de llei de protecció de funcionaris i estratègies locals.

El propòsit és aprendre de la seua experiència i debatre bones pràctiques, així com estudiar la seua aplicabilitat en el cas valencià.

Cal destacar la representació institucional i política en aquestes jornades com ara la presència de l’alcalde de València, els representants dels Grups de Podem, Compromis i PSPV-PSOE, de la Conselleria de Transparència, la Diputació de València i els ajuntaments de Barcelona i Elx (vegeu programa adjunt).

També en l’àmbit associatiu la representació és “plural i significativa”, segons els organitzadors, que destaquen la participació de l’associació italiana RISCC i la croata GONG, a més de les valencianes HUBCívico, Acció Cívica, Fundació per la Justícia i l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

Una iniciativa “excepcional”

Aquesta és una iniciativa que es pot considerar excepcional, segons els seus promotors, tant pel fet de presentar i debatre conjuntament amb la ciutadania les iniciatives institucionals, com per la presència internacional. D’aquesta manera, les Jornades esdevenen un marc d’informació, anàlisi, debat i reflexió que ofereixen una oportunitat única, i que significa un precedent important en la tasca de conscienciació ciutadana per a la lluita contra el càncer de la corrupció.

Les jornades són organitzades per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, plataforma constituïda per diverses associacions valencianes entre les quals figuren Atelier, Perifèries, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet i Acicom.

Comparteix

Icona de pantalla completa