Diari La Veu del País Valencià
Nou viatge de treball de l’AAPSD als campaments sahrauís

RedactaVeu / Algemesí.

Els cooperants de l’ONG valenciana AAPSD (Ajuda a Persones Saharauís amb Discapacitat) estan ja 6 dies treballant als campaments de refugiats del Sahara Occidental. L’equip de treball que ha enviat aquesta vegada l’AAPSD està format per dos fisioterapeutes i una infermera.

Aquest nou viatge de l’AASPD (el sisè des que començaren amb el projecte de cooperació a l’octubre del 2012) és molt important, no sols per la feina que es durà a terme en el campament de Smara amb les famílies i els xiquets discapacitats, sinó també per l’aparició de nous casos de xiquets amb discapacitat profunda per a tractar.

Un dels fisioterapeutes durant el tractament a un dels xiquets amb discapacitat. Foto: AAPSD

El viatge d’enguany també serà molt útil per comprovar l’evolució positiva dels xiquets dels diferents campaments que ja fa 3 anys que reben el tractament dissenyat per l’equip mèdic de l’AAPSD. El tractament té dues vessants: la cadira ortopèdica d’estructuració corporal, que preveu possibles malformacions corporals, i les rutines fisioterapèutiques, que pal·lien discapacitats psicomotrius.

A més, aquest nou viatge servirà per comprovar l’arribada del material mèdic i alimentari que l’AAPSD va enviar tant en la caravana d’ajuda urgent del passat febrer com en la caravana per la Pau de 2016 (que finalment eixí al mes d’abril).

Els cooperants tenen previst tornar el 14 de maig. Una vegada arribats a casa, els membres de l’AAPSD començaran la preparació del proper viatge, planificat per al novembre del 2016, amb energies renovades per l’èxit del projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa