El PSPV es doblega davant Ferraz i no hi haurà Acord Valencià al Senat

El secretari d'Organització dels socialistes valencians, Alfred Boix, considera que la imposició del PSOE de Madrid és “una errada”
13 maig 2016 01:00h
Europa press / Madrid-València

La Comissió Federal de Llistes del PSOE ha transmès oficialment, aquest divendres, al secretari d'Organització del PSPV, Alfred Boix, que “no accepta la proposta de concórrer al Senat en les eleccions generals del 26 de juny en coalició amb Podem, cosa que el socialista valencià considera un "error" perquè una possible victòria del PP "no és la cara de la Comunitat Valenciana".

Així ho ha explicat Boix en declaracions als mitjans de comunicació en la seu socialista del carrer Ferraz després d'assistir a la reunió de la Comissió Federal de Llistes, on ha insistit que considera una "llàstima" no aprofitar aquesta oportunitat de desplaçar el PP de la majoria en la cambra alta "després de 20 anys de corrupció i balafiament" al País Valencià.

"En les últimes eleccions generals, el PP va aconseguir nou senadors per la Comunitat Valenciana i eixa no és la cara de la comunitat, eixa és la cara que la gran majoria dels valencians han situat en l'oposició" després de les eleccions autonòmiques de l'any passat, ha recordat Boix.

El dirigent del PSPV ha admès que se sent “dolgut” perquè “creu en la proposta de presentar una llista juntament amb Podem i Compromís per al Senat”, però ha indicat que la Comissió Federal de Llistes ha al·legat que "en el projecte general del partit no cap un acord amb Podem".

No obstant això, Boix ha recalcat que la llista conjunta no solament seria un acord amb Podem, sinó "un acord amb una coalició que es presenta a la Comunitat Valenciana i en la qual Podem no és la majoria, sinó Compromís".

Desplaçar el PP per a canviar la constitució

En qualsevol cas, ha assenyalat que, a partir d'ara, el PSPV treballarà per a guanyar les eleccions i per a aconseguir que el Senat siga "una vertadera cambra territorial". Això sí, ha recordat que perquè açò ocórrega “cal reformar la Constitució i que açò només és possible si desplacem el PP de la majoria".

A la pregunta de si la reunió amb la Comissió Federal de Llistes ha sigut tibant, el secretari d'Organització del PSPV ha assegurat que "entre companys no hi ha retrets ni tensions", sinó un "intercanvi d'idees", però també hem d’"acatar el que les normes del partit marquen".

A la pregunta de si la decisió de Ferraz pot tenir un efecte negatiu en els resultats electorals, Boix ha respost que “espere que no”, però “eixa decisió correspon als ciutadans valencians”.


 
next