Diari La Veu del País Valencià
Baldoví, Ballester i Marcos, convençuts que la coalició valenciana guanyarà al PV el 26J

Leo Part / València.

Il·lusionats, molt satisfets per l’acord aconseguit ‘in extremis’ i amb total i absoluta confiança que la suma dels vots a Compromís, Podem i EUPV en el territori valencià en les pròximes eleccions del 26J permetrà a la flamant coalició electoral valenciana, amb l’actual sistema electoral, erigir-se com la primera força política del País Valencià, per davant del Partit Popular.

Açò és, a grans trets, el resum que s’extrau de les declaracions realitzades pels representants de Compromís, Podem i EUPV (Joan Baldoví, Àngela Ballester i Glòria Marcos respectivament) després de l’acord d’última hora aconseguit entre les tres formacions per a concórrer en coalició als comicis de lúltim diumenge del pròxim juny.

“Ha costat, però segur que pagarà la pena. Eixim cansats i exhausts -de la negociació-, però amb un acord baix del braç i amb la il·lusió que anem a fer una gran campanya per a ser la primera força en el territori valencià”. En aquests termes s’ha expressat el dirigent de Compromís, Joan Baldoví -acompanyat per les representants de Podem Àngela Ballester i d’EUPV Glòria Marcos-, després de l’acord per a concórrer conjuntament, els tres partits, a la pròxima cita amb les urnes.

Baldoví ha recordat que en Compromís “estem acostumats a aquesta incertesa, a arribar sempre en l’últim moment”, però ha volgut subratllar que açò és un “exemple” que “el que costa -esforç- és el que val”. El diputat nacionalista ha agraït a Podem i a EUPV “el tarannà, la capacitat de tots de cedir ” i ha assegurat estar “il·lusionat”, ja que, utilitzant símils futbolístics, ha dit “ anem a jugar el partit per intentar llevar-li al PP la primera posició”.

Àngela Ballester: ‘Guanyar les eleccions és possible’

En semblants termes s’ha expressat la representant de Podem, Àngela Ballester, en indicar que les tres formacions seran “bons companys de viatge” perquè “coincidim que estem en un moment històric” donat que “el 20D va haver-hi un empat i anem –el 26J– a desempatar”. “Estem molt satisfets, ens hem posat d’acord. Ara tenim un objectiu: guanyar les eleccions. I creiem que és possible”, ha incidit Ballester.

La cap de llista de Podem ha anunciat que treballaran a fons per ser la primera força. “I ho fem –ha remarcat– desafiant aquest sistema electoral que ha fet que tants vots de gent que tenia voluntat de canvi es quedaren en les urnes sense comptabilitzar”. Ara, segons Ballester, “cap vot pel canvi es quedarà fora de les urnes”.

Glòria Marcos: ‘Hem subscrit un pacte sòlid amb reivindicacions valencianes’

Finalment i per la seua banda, la representant d’EUPV Glòria Marcos ha valorat positivament l’acord aconseguit ja que, si bé ha admès que li haguera agradat aconseguir para EUPV un “lloc d’eixida” per Alacant -el candidats d’EUPV ocuparan el 6é de la llista d’Alacant, el 5é lloc de la llista per a València (Ricardo Sixto), i el 3r per a la de Castelló-, ha apuntat que l’important és “eixir a guanyar i multiplicar”.

Marcos ha posat de manifest que la seua formació ha anteposat en la negociació “els objectius col·lectius” i ha destacat que s’ha subscrit un pacte “sòlid” de programa que inclou reivindicacions valencianes en matèria de deute històric i finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa