Diari La Veu del País Valencià
La Primavera Educativa arranca amb un riu d’aprenentatge
RedactaVeu / València

Des de primera hora de matí, l’antic llit del riu Túria s’ha omplert d’exposicions amb els treballs dels alumnes, estands amb tallers, música, teatre, dansa, congressos i tot tipus d’experiències relacionades amb l’ensenyament, segons el comunicat emès per la Generalitat Valenciana. Es tracta d’iniciatives arribades de tot el territori valencià per nodrir el cabdal del gran riu de l’ensenyament valencià que és la #PrimaveraEducativa. En total, al voltant de 1.500 activitats que tota la societat valenciana podrà gaudir des d’aquest divendres fins al diumenge 15 de maig.

Un dels primers actes que s’ha celebrat ha sigut el Congrés d’Educació Inclusiva a l’Edifici Nexus de la Universitat Politècnica de València. El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco J. Mora, han assistit al congrés, on han aprofitat per valorar l’inici de la gran festa de l’educació valenciana.

Joan Ribó, Francisco J. Mora, Miguel Soler i Vicent Marzà. Foto: GVA.

El conseller Vicent Marzà ha animat el conjunt del poble valencià “perquè passege pel riu i participe en les diferents programacions que tenim previstes d’educació, de cultura i d’esport”. Marzà ha explicat que “hi ha molt d’afany per compartir experiències al si de la comunitat educativa valenciana i, per això, volíem que València fóra un riu d’educació perquè la ciutadania poguera gaudir i conèixer tot el que es fa bé als nostres centres educatius”.

Vicent Marzà ha volgut agrair l’esforç i la col·laboració de l’Ajuntament de València en l’organització de la gran festa de l’educació valenciana. En aquest sentit, Joan Ribó s’ha mostrat satisfet de la col·laboració entre ambdues administracions i ha explicat que “és molt important per a nosaltres que València siga la capital de la renovació educativa i estem profundament contents de tot l’esforç que s’ha fet. Aquest acte posa València en el mapa, però no en el mapa de la corrupció, sinó en el mapa de la creativitat i en el mapa de la voluntat de renovar l’ensenyament”.

Activitats de la primera jornada de la #PrimaveraEducativa

Tot i que l’obertura oficial de la #PrimaveraEducativa, que compta amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, té lloc aquesta vesprada a Les Arts, el riu de l’educació valenciana ha fluït des de primera hora del matí.

A més del Congrés d’Educació Inclusiva, la primera jornada de la #PrimaveraEducativa ha vist com se celebraven els actes d’obertura d’uns altres dos congressos, com són el dedicat als “Nous reptes per a la Formació Professional del segle XXI”, celebrat al Complex Esportiu-Cultural Petxina, i el congrés CTEM “Cap a l’alfabetització científica, tecnològica i matemàtica en el segle XXI”, que acull l’IES Benlliure. Ahir ja va començar el congrés de la Federació d’Associacions de Directius de Centres Educatius Públics (FEDADI) i demà serà el torn del congrés “L’aposta pel multilingüisme”, al Centre del Carme. Tots aquests, en total 5, han cobert les places disponibles, un total de 2.000.

Així mateix, al mateix claustre renaixentista del Centre del Carme, ha començat hui la Fira dels Idiomes, una mostra en què institucions i entitats vinculades a les llengües exposaran publicacions i altres materials de difusió i explicaran les activitats que realitzen per a fomentar la llengua i difondre els avantatges de la diversitat lingüística.

Estrena mundial de l’òpera “M1S1M” a càrrec de Com Sona l’ESO

Un dels actes més destacats de la primera jornada de la Primavera Educativa és l’estrena mundial de l’òpera en tres actes “M1S1M”, organitzada per Com Sona l’ESO. Com Sona l’ESO és el nom que rep una trobada anual d’alumnat i professorat de música d’instituts de Secundària que, al llarg de quatre dies, conviuen per a dur a terme un gran repte musical que han treballat prèviament a les aules de música.

L’estrena serà a les 22h a l’esplanada de la Ciutat de les Arts i les Ciències i mil alumnes i professors interpretaran una òpera futurista ambientada en l’any 2054 i que gira al voltant de l’apagada d’un sistema operatiu ultraintel·ligent integrat en el cos dels humans i que controla les seues comunicacions i sentiments. Entre tots respondran a la pregunta: què va passar amb M1S1M? L’espectacle es podrà seguir en directe a la web de la Primavera Educativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa