El TSJ valencià investiga Rus i 27 més per contractacions fictícies a Imelsa

El jutge obri una nova peça separada per investigar la presumpta contractació irregular de persones que cobraven de l’empresa pública sense dur a terme cap activitat laboral.
14 maig 2016 01:00h
Marcos Benavent i Alfonso Rus.
RedactaVeu / ACN / València

El titular del jutjat d’instrucció número 18 de València, que instrueix el ‘cas Imelsa’ per presumptes irregularitats en contractes a canvi de comissions il·legals, ha acordat l’obertura d’una peça separada per investigar presumptes contractes fictícies a l’empresa pública, depenent de la Diputació de València.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, en aquesta peça separada hi ha investigades -figura que substitueix a la d’imputat- 28 persones entre les quals es troba l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, el seu cap de gabinet Emilio Llopis, l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, l’exdirector financer i la que va ser cap de recursos humans de l’empresa.

Les sospites del jutge se centren en la presumpta contractació irregular de persones que cobraven de l’empresa pública sense dur a terme cap activitat laboral.
Segons explica el TSJ valencià, tots els investigats d’aquesta peça separada ho són per prevaricació administrativa, malversació, frau en la contractació, tràfic d’influències i falsedat documental. Hi ha 15 persones investigades per haver tingut un contracte fictici, huit d’elles a més haurien cobrat les indemnitzacions per extingir-se el seu vincle laboral. 

‘Maquinació’ per cobrar elevades indemnitzacions
 
Hi ha sospites per part del magistrat que pogués haver existit una ‘maquinació’ entre l’empresa i alguns treballadors perquè cobraren elevades indemnitzacions que podrien haver suposat “un innecessari i arbitrari enriquiment” a costa de les arques públiques. 
 

Alfonso Rus.

El jutge imputa el responsable de l’empresa de comunicació Engloba, José Adolfo Vedri, per haver participat presumptament en la contractació de dos dels seus treballadors de manera fraudulenta, amb sou a càrrec d’Imelsa. Així mateix un jugador del club de futbol Olímpic de Xàtiva, presidit per Alfonso Rus, també hauria cobrat d’Imelsa. Tant Engloba com l’Olímpic de Xàtiva estan al procediment com a possibles responsables civils a títol lucratiu. El jutge arxiva la causa respecte d'un dels imputats que sí que ha acreditat la prestació efectiva de serveis laborals per a l'empresa Imelsa de la qual cobrava.

Tres peces separades al ‘cas Imelsa’ 

El magistrat ha decidit prorrogar fins el 14 de juny el secret de sumari sobre la peça principal a l'espera de rebre els informes policials sobre l'anàlisi de la documentació intervinguda pels agents, segons que ha informat el TSJ valencià. 

Fins el moment, el ‘Cas Imelsa’ s'estructura en una peça principal, en la qual s'investiguen contractes irregulars a canvi de comissions il·legals a la Diputació de València, Ajuntament de València i Generalitat Valenciana i en dues peces separades. 

Una correspon a la investigació pel presumpte blanqueig al grup municipal del PP a l’Ajuntament de València, en la qual s'investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita. A aquesta s’ha d’afegir la que el magistrat ha obert aquest divendres per presumptes contractacions irregulars a Imelsa.

En total, al ‘cas Imelsa’ hi ha 115 investigats (entre persones físiques i jurídiques) amb delictes contra l’administració pública, entre ells, els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, suborn, frau, falsedat i blanqueig de capitals.


 
next