Diari La Veu del País Valencià
La pell com a pantalla tàctil

Per Tecnonews / AMIC.

Els enginyers que s’encarreguen del desenvolupament de nous dispositius tecnològics estan units per una obsessió comuna: fer que aquests aparells siguin cada vegada més petits.

Si algú recorda els primers telèfons mòbils entendrà de què estem parlant. Amb tot, i després d’alguns moments en què semblava que la tecnologia tornava a engrandir-(exemple d’això són les anomenades phablets que a dia d’avui han deixat d’interessar), sembla que la vocació per fer que els dispositius siguin cada vegada més petits segueix inalterable.

Investigadors de la Universitat de Carnegie Mellon als Estats Units estan desenvolupant una nova tecnologia que permet utilitzar la pell com a extensió tàctil per a un wearable. El seu nom és Skin Track.

L’invent ve després de donar compte d’un problema molt comú aparegut en artefactes quals SmartWatch o polseres intel·ligents: l’espai de la pantalla és massa petit i de vegades això entorpeix la navegació. D’aquesta manera l’usuari només ha de posar-se un anell que registra el moviment i envia un senyal a una banda disposada en el propi dispositiu “disponible”.

El desenvolupament no s’atura aquí. Skin Track permet rastrejar el moviment i més aconsegueix discernir entre passar el dit per sobre de la pell, no tocar-la i pressionar-la amb diferents forces.

A més, els seus creadors afegeixen que es tracta d’un tecnologia no invasiva doncs un anell és una cosa que tots els éssers humans podem portar. Així que ja ho saben els que no volien casar-se … per l’església o per l’estat no s’uniran, però la seva aliança amb la tecnologia serà ineludible.

Comparteix

Icona de pantalla completa