Diari La Veu del País Valencià
Crida a ocupar les places del País Valencià aquest 15-M
RedactaVeu / València

València en Comú recorda que, des del passat 31 de març, els participants d’una iniciativa denominada Nits en peu “ocupen places públiques i les transformen en un lloc d’intercanvi, aprenentatge i creació ciutadana”.

Aquesta iniciativa va sorgir a l’esclat de l’onada de protestes contra la reforma laboral a França. En aquest sentit, Nit en peu s’ha posat com a primera meta la creació d’un espai de convergència de lluites afavorint el debat ciutadà en aquests espais. En el cas de València, amb el lema ‘València en peu’, s’han organitzat una sèrie d’activitats dissabte 14 de maig i diumenge 15 de maig a la Plaça de l’ajuntament, denominada Plaça del 15.M, com a escenari.

Segons València en Comú, l’ocupació de les places públiques a tot el món el pròxim 15-M “per a un #GlobalDebout”, és una forma de reapropiació de l’espai públic per a “crear un lloc de reflexió col·lectiva on cadascun té dret a la paraula i es pot reapropiar la política”.

La formació afirma ser conscient de “pertànyer a una mobilització global” des de la seua perspectiva municipalista. És per açò que reforça la convicció existent en el moviment que “vincles que ja existien entre els moviments que s’activen hui, s’intensifiquen pel món sencer” ja que “totes les lluites que convergeixen en les places responen a una mateixa lògica de defensa dels drets més fonamentals: dret al treball, dret a l’habitatge, drets ambientals, llibertat d’expressió, dret de reunió…”.

En aquest context, “Nit en peu s’ha posat com a primera meta la creació d’un espai de convergència de lluites afavorint el debat ciutadà on qualsevol pot venir a compartir les seues experiències, les seues reflexions i les seues alternatives”.

D’aquesta forma, la plataforma municipalista assumeix amb totes les persones que engrosseixen la iniciativa, que “si el pròxim 15 de maig, desenes, centenes, milers de ciutadans i ciutadanes s’apropien de les places públiques en el món sencer, aquest serà el dia que marcarà el pas del procés de convergència a nivell internacional”.

I és que, segons Valencià en Comú, el que es pretén és donar una resposta global a problemes com l’evasió fiscal, la destrucció del medi ambient, l’augment de les desigualtats, la liquidació dels drets fonamentals, l’explotació laboral, la corrupció, l’austeritat cada vegada més intensa i més global, el deute públic.

Per a enfrontar-se a tot açò, València en Comú fa una crida a participar i actuar el 15 de maig “en els nostres barris, en els nostres pobles i en les nostres ciutats ocupant les places públiques per totes les parts del món per a un #GlobalDebout”.

Aquesta iniciativa es traduirà a València en una sèrie d’activitats ininterrompudes que, amb el lema “València en peu”, es desenvoluparan dissabte 14 de maig i diumenge 15 de maig en la Plaça de l’ajuntament, denominada Plaça del 15-M.

Comparteix

Icona de pantalla completa