Diari La Veu del País Valencià
Sanitat reconeix un augment en les llistes d’espera d’intervenció quirúrgica
EFE / València

Llombart ha fets aquestes manifestacions als periodistes abans d’inaugurar el cicle de jornades per a associacions de pacients ʹEl teu Hospital investiga per a tuʹ. En ser preguntat per si les llistes d’espera han experimentat un increment després de l’eliminació al juliol del passat any del pla de xoc.

Segons les últimes dades publicades en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, de juny de 2012, una mica més de 42.000 valencians estan a l’espera de ser intervinguts quirúrgicament, la majoria de les especialitats de traumatologia, oftalmologia o cirurgia general i digestiva, i la mitjana del temps d’espera per a ser operat és de 56 dies.

Segons el conseller, “increment hi ha, el que estem veient és quant i quines mesures hem de prendre, si són necessàries prendre-les ja o hem d’analitzar-ho amb una mica més de calma”. “En qualsevol cas, el que puc assegurar és que si la situació demanda mesures, les mesures es duran a terme”, ha agregat Llombart, que no ha precisat quin ha sigut l’increment en les llistes ni les possibles mesures a adoptar.

El titular de Sanitat ha indicat que el seu departament està estudiant la informació que disposen i comprovant l’impacte que té la “major activitat” que estan realitzant els serveis quirúrgics autonòmics “en la seua jornada ordinària”.

Comparteix

Icona de pantalla completa