Camps i Cotino compareixen aquest dilluns en la comissió d’investigació del Metro

Els familiars de les víctimes han criticat repetidament el tracte rebut per l’expresident de la Generalitat i denunciat l’expresident de les Corts d’oferir-los treball i altres ajudes a canvi de no personar-se en el procediment judicial
15 maig 2016 01:00h
Francisco Camps i Juan Cotino.
RedactaVeu / EP / València
 
L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l’exconseller i expresident de les Corts Juan Cotino compareixeran aquest dilluns, a partir de les 10.30 hores, en la comissió del Parlament valencià en la qual s'investiga l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

Familiars de les víctimes han criticat en nombroses ocasions el tracte rebut per part de la Generalitat, llavors presidida per Francisco Camps, així com el fet que mai els rebera. Respecte a Cotino, familiars han denunciat que el llavors conseller d'Agricultura va acudir a casa d'alguns d'ells per a oferir-los treball i altres ajudes a canvi de no personar-se en el procediment judicial engegat.

En aquest sentit, la presidenta de l'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro 3 de Juliol (AVM3J), Rosa Garrote, va destacar el passat 15 de gener -dia en què es van iniciar les compareixences de la comissió de recerca- que espera que Francisco Camps i Juan Cotino “donen la cara”.

Aquest dilluns també estan citats a comparèixer en la comissió de recerca de l'accident l’exvicepresident del Govern valencià Víctor Campos, que serà el primer a intervenir a les 10.30 hores. A aquesta compareixença seguirà la de Cotino i la de Camps.

A la vesprada, a les 16.00 hores, serà el torn del que fóra conseller d'Infraestructures i Transport Mario Flores, encara que no en el moment de l'accident, ja que ocupava aquesta cartera José Ramón García Antón, qui va morir en 2009. La jornada del dilluns la tancarà el secretari judicial del Jutjat nombre 21 de València el 3 de juliol de 2006.

Aquesta comissió de recerca, que es va constituir en les Corts el passat 28 de setembre, té previst finalitzar les compareixences a mitjan mes de juny, després d'haver escoltat vora 70 persones.

En la primera comissió de recerca sobre el mateix accident de metro, que es va celebrar en 2006 i va durar nou jornades -quatre de compareixences-, el dictamen que va aprovar el PP en solitari considerava que l'accident no era ni "previsible" ni "evitable" i s'eximia el Consell de qualsevol responsabilitat política.


next